Ζάεφ: Δεν υπάρχει η βάση για συνάντηση με Τσίπρα
Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για συνάντησή μου με τον έλληνα Πρωθυπουργό, εκτιμά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων καθώς, όπως ισχυρίζεται, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.
Αρνητικός στην προοπτική επικείμενης, κρίσιμης συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Zόραν Ζάεφ, εκτιμώντας ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της χώρας ΜΙΑ, ο κ. Ζάεφ εκτίμησε ότι οι επαφές σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών την περασμένη εβδομάδα στην Αχρίδα δεν σημείωσαν ιδιαίτερη πρόοδο και επομένως δεν υπάρχει βάση για αναβάθμιση των συζητήσεων σε επίπεδο πρωθυπουργών.
«Οι διαφορές είναι χρόνιες»
Ωστόσο, σημειώνει η «Καθημερινή», όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός της γείτονος, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο της χώρας προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στις διαβουλεύσεις.
Αναφερόμενος δε στις δηλώσεις που έκανε την Κυριακή, ότι η χώρα του δεν αποδέχεται ονομασία έναντι όλων (erga omnes) τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό αλλά και αλλαγή άρθρων του Συντάγματος, είπε πως οι διαφορές ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια είναι χρόνιες και υπήρχαν από την αρχή της διαπραγμάτευσης.
Στις 9 Απριλίου, ο πρωθυπουργός της FYROM είχε αναφέρει ότι πιθανή είδηση για συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα θα ήταν ενδεικτικό ότι «οι διαπραγματεύσεις προχωρούν στη σωστή κατεύθυνση και ότι είναι δυνατόν να φθάσουμε σε λύση».
- Η προφητική ατάκα του Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Το να πεθάνεις στο γήπεδο είναι το πιο όμορφο πράγμα…»
- Χαλκιδική: Εξαφανίστηκε 17χρονος από χώρο φιλοξενίας
- Ζελένσκι: Έτοιμο για εκεχειρία με την Ρωσία το Κίεβο – Χαιρετίζει την κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ-Ιράν
- «Εκείνη η αχαρακτήριστη ενδυματολογική επιλογή της Τραμπ»
- Πάνω από 1.800 έλεγχοι στην αγορά εν όψει Πάσχα – Πόσες παραβάσεις εντοπίστηκαν
- Η UEFA ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Ιούδας: Και απελθών απήγξατο…
- Απόφαση-ορόσημο για τα «αστέρια» των ξενοδοχείων στη Booking.com
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)



















































![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442