Αναστασιάδης: Ενότητα στην διαπραγμάτευση για το Κυπριακό
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υποστήριξε ότι απαιτείται ενότητα , προσήλωση στους στόχους και επαγρύπνηση στην διαπραγμάτευση στο Κυπριακό.
Απαιτείται ενότητα, προσήλωση στους στόχους, επαγρύπνηση και προσοχή στην διαπραγμάτευση στο Κυπριακό για απαλλαγή από την κατοχή και για ένα κράτος βιώσιμο και λειτουργικό, που να επιτρέπει την ειρηνική συμβίωση και συνδημιουργία με τους Τουρκοκυπρίους, δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι, ενώ καθορίστηκε κοινωνικό δείπνο του ιδίου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, η Τουρκία εξέδωσε νέα παράνομη navtex, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «βεβαιότατα και θα λαμβάνονταν υπόψη οι παράνομες ενέργειες της ‘Αγκυρας, εάν επρόκειτο περί συναντήσεως με ουσιαστικό περιεχόμενο». Πρόκειται, τόνισε, για μια απλή, χωρίς ατζέντα, συνάντηση, η οποία «επιβάλλεται για να διερευνήσουμε και να προβληματιστούμε πώς προχωρούμε πάρα πέρα». Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι εκείνο που χρειάζεται η Κύπρος είναι ειρήνη και σταθερότητα, οι οποίες, επεσήμανε, «επιτυγχάνονται μέσα από τον διάλογο».
Εξάλλου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απέφυγε να σχολιάσει δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, λέγοντας «δεν απαντώ σε όσα εκστομεί ο κ. Ακιντζί».
Ο Μουσταφά Ακιντζί, σε συνέντευξη στο «Αλ Τζαζίρα», μεταξύ άλλων επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης τον είχε διαβεβαιώσει προ τριετίας ότι δεν θα συνεχίζονταν οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ για χάρη των συνομιλιών στο Κυπριακό.
Οι δηλώσεις του Κυπρίου προέδρου έγιναν μετά το τρισάγιο και την κατάθεση στεφάνων στα «Φυλακισμένα Μνήματα», με την ευκαιρία της επετείου της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα από την Αγγλική αποικιοκρατία, του 1955-59.
Αναφερόμενος στους αγωνιστές του 1955-59 ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι παρέδωσαν ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Δυστυχώς, πρόσθεσε, «λάθη, ο διχασμός και η τουρκική βουλιμία έφεραν όσα βιώνουμε σήμερα».
- Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον θάνατο του λιμενικού στο Παράλιο Άστρος
- UEFA Champions League: Το απόλυτο θρίλερ πρόκρισης Άγιαξ – Ολυμπιακός έρχεται στο MEGA
- Χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου – Μέτρα προσεχώς…
- Ο Μουρίνιο στήριξε ξανά τον Παυλίδη: «Δουλεύει πολύ για την ομάδα»
- Ισπανία: Τρένο συγκρούστηκε με γερανό
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο
- Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Γλυφάδας
- Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Πόλη μέσα από το βίντεο της ΚΑΕ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442