Βασιλειάδης: «Η είσοδος του Σαββίδη ξεχείλισε το ποτήρι»
Για τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης τονίζοντας πως η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο μέσα στο γήπεδο της Τούμπας «ξεχείλισε το ποτήρι».
Για τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης τονίζοντας πως η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο μέσα στο γήπεδο της Τούμπας «ξεχείλισε το ποτήρι».
«Ο κ. Σαββίδης δεν ανδρώθηκε επιχειρηματικά επί ΣΥΡΙΖΑ. Ή θα καταλογίζετε στην κυβέρνηση κάτι συγκεκριμένο ή θα το αφήσετε. Άλλωστε αντιδράσαμε ακαριαία και καταδικάσαμε άμεσα την ενέργειά του… φίλου μας, όπως τον χαρακτηρίσατε» συμπλήρωσε αναφορικά με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.
Ο κ. Βασιλειάδης μιλώντας στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» ανέφερε ότι σε έξι μήνες δεν μπορούνε να διορθωθούν οι παθογένειες 40 χρόνων, ενώ για το τι έχει πετύχει η κυβέρνηση είπε: «Το τι έχουμε πετύχει αυτά τα τρία χρόνια δεν δέχομαι να το μηδενίζει κανείς. Έχουμε καταφέρει πράγματα τα οποία μια τριετία πριν ήταν ζητούμενα. Όπως για παραδείγματα ο αθλητικός νόμος, τα κωλύματα, το σπάσιμο της ΚΕΔ από της ΕΠΟ. Όλη αυτή την «ομορφιά» των τελευταίων 40 χρόνων θα τα φτιάξουμε σε έξι μήνες;».
Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε: «Είναι άποψή μου και νομίζω ότι φέτος διανύαμε μια διαφορετική χρονιά. Μια χρονιά που προσπαθήσαμε να βάλουμε κανόνες σε ένα νέο σκληρό πειθαρχικό δίκαιο με κανόνες που σκοπό να χρησιμοποιούνται έναντι όλων. Με μια νέα ΚΕΔ που προσπαθήσαμε να την απαγκιστρώσουμε από τα συστήματα εξουσίας της ΕΠΟ. Η επιτυχία της θα κριθεί. Εμείς επιμέναμε με τρεις ξένους επιδιαιτητές από την αρχή, για να μην υπάρχουν σκιές μέχρι να έρθει και το VAR. Τα λάθη ήταν μοιρασμένα και δύσκολα θα πει κάποιος ότι ευνοήθηκε εξόφθαλμα» και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα».
«Με τον κ. Γραμμένο έχω εξαιρετική συνεργασία και προσπαθεί μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και με πολύ μεγάλες πιέσεις και το καταλαβαίνουν όλοι αυτό, να μπει σε νέα εποχή το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι απλό. Έχει τη στήριξη της FIFA και της UEFA και της ελληνικής πολιτείας, θα έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να μπορέσει να τα κάνει» συμπλήρωσε για τη συνεργασία του με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Για την ποιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο τόνισε πως «η Super League και η Football League είναι δύο προϊόντα που έχουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα». «Η Football League φυτοζωεί και κάνει μια τεράστια προσπάθεια τον τελευταίο 1,5 χρόνο να φύγει από την ανυποληψία. Ποιοτικά, δυστυχώς λόγω συσσωρευμένων λαθών των προηγούμενων χρόνων είναι ποιοτικά ανύπαρκτη. Το ίδιο δυστυχώς ισχύει και στη Super League» υπογράμμισε, ενώ συμπλήρωσε πως οι καταγγελίες εξαγοράς ψήφων στις εκλογές της ΕΠΟ θα πάρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης. «Υπάρχουν διάφορες καταγγελίες στον χώρο του ποδοσφαίρου. Θα επεκτείνουμε το τμήμα της αθλητικής βίας. Και θα το κάνουμε αθλητικής βίας και αθλητικού εγκλήματος. Η λογική μας είναι γνωστή. Όλα στο φως» συμπλήρωσε.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)



![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442