Η Citroen δεν προτίθεται να αφήσει την δημοφιλή μικρομεσαία κατηγορία χωρίς έναν τυπικό hatchback εκπρόσωπο, προετοιμάζοντας ήδη τον αντικαταστάτη του C4 o οποίος αναμένεται το 2020, ακολουθώντας μια αντισυμβατική σχεδιαστική προσέγγιση.

Η γαλλική φίρμα δεν σκοπεύει να αφήσει την μικρομεσαία κατηγορία χωρίς hatchback εκπρόσωπο της, όπως επιβεβαίωσε η επικεφαλής της Citroen, Linda Jackson, δίνοντας παράλληλα ορισμένες πληροφορίες για το νέο μοντέλο που θα αναλάβει στο κοντινό μέλλον να διεκδικήσει μερίδιο από την κατηγορία C.

Όπως η ίδια είπε το C4 Cactus, αποτελεί μόνο ένα «μεταβατικό στάδιο» και σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελεί και στο μέλλον την μοναδική πρόταση των Γάλλων στο φάσμα των μικρομεσαίων καθώς η Citroen έχει ήδη στα σκαριά το C4 Hatchback το οποίο χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σημαντικό».

«Δεν εννοώ με αυτό ότι σκοπεύουμε να καταργήσουμε το C4 Cactus αλλά ότι η κατηγορία C έχει ιδιαίτερη σημασία, εξ ου και σκοπεύουμε να αντικαταστήσουμε το C4 Hatchback», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, όπως αποκάλυψε η Linda Jackson, το νέο C4 Hatchback θα είναι βέβαια αδιαμφισβήτητο μέλος της κατηγορίας C, αλλά δεν έχει την τυπική, παραδοσιακή προσέγγιση που έχουν τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μιμηθεί το C4 Cactus.

Ανεξαρτήτως σχεδιαστικής προσέγγισης, το νέο Citroen C4 Hatchback αναμένεται να έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με το επόμενο Peugeot 308, κάτι που το καθιστά αυτομάτως υποψήφιο και για αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Επίσης τις προδιαγραφές του αναμένεται να συμπληρώσει η νέα γενιά ανάρτησης της Citroen, Progressive Hydraulic Cushion με την οποία εφοδιάζεται το νέο C4 Cactus αλλά και το επερχόμενο στην Ευρώπη C5 Aircross.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμμα άφιξης του νέου C4 Hatchback, σύμφωνα με τον προϊοντικό σχεδιασμό της Citroen αναμένεται περί το 2020.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr