Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ντόναλντ Τραμπ «φλερτάρει» απροκάλυπτα με την ακροδεξιά

Ο Ντόναλντ Τραμπ «φλερτάρει» απροκάλυπτα με την ακροδεξιά

Η αναπαραγωγή με retweet από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών αντιισλαμιστικών βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η Τζέιν Φράνσεν, αναπληρώτρια ηγέτιδα της βρετανικής ακροδεξιάς οργάνωσης «Πρώτα η Βρετανία», ήταν άλλη μια τρανταχτή απόδειξη ότι ο Ντόναλτ Τραμπ φλερτάρει απροκάλυπτα με την ακροδεξιά, καλύπτει τον ρατσισμό και προτείνει την επίλυση προβλημάτων με τη βία.

Η αναπαραγωγή με retweet από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών
αντιισλαμιστικών βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η
Τζέιν Φράνσεν, αναπληρώτρια ηγέτιδα της βρετανικής ακροδεξιάς οργάνωσης
«Πρώτα η Βρετανία», ήταν άλλη μια τρανταχτή απόδειξη ότι ο Ντόναλτ Τραμπ
φλερτάρει απροκάλυπτα με την ακροδεξιά, καλύπτει τον ρατσισμό και
προτείνει την επίλυση προβλημάτων με τη βία.

Για άλλη μια φορά ωστόσο, κανένας δεν έπεσε από τα σύννεφα. Πολύ προτού καν αναλάβει καθήκοντα στο Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις εξαιτίας των ακραίων τοποθετήσεών του, φίλα προσκείμενες στον εξτρεμιστικό εθνικισμό ακόμη και τον ναζισμό.

Αρκεί να ανατρέξει κάποιος στις προεκλογικές του ομιλίες και να βρει τι έλεγε για τους μετανάστες, για τους «βιαστές» Μεξικανούς, τους γκέι, τους αφροαμερικανούς και κάθε είδους «εσωτερικό εχθρό» που κατασκεύαζε εκμεταλλευόμενος τους φόβους μεγάλης μερίδας Αμερικανών.

Ως πρόεδρος το πρώτο δείγμα γραφής το έδωσε με την τοποθέτηση του στενού του φίλου Στιβ Μπάνον -διευθυντή του ακροδεξιού ρατσιστικού ιστότοτοπου Breitbart News- στη θέση του επικεφαλής στρατηγικής στον Λευκό Οίκο, για να ακολουθήσουν τα διατάγματα για την απαγόρευση εισόδου μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες στις Ηνωμένες Πολιτείες και την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Οι ιδέες του Ντόναλτ Τραμπ βρίσκουν ευήκωα ώτα όχι μόνο σε υπερσυντηρητικούς Αμερικανούς που αντιτίθενται σε σειρά εξελίξεων με προοδευτικό πρόσημο, όπως η αναγνώριση γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και σε ακραίες εθνικιστικές ή εξτρεμιστικές ομάδες όπως η Κου Κλουξ Κλαν που πιστεύουν στην ανωτερότητα της λευκής φυλής. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε την άρνησή του Τραμπ να καταδικάσει τους ακροδεξιους διαδηλωτές που πυροδότησαν τα αιματηρά επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

Εν προκειμένω, μέσω των βίντεο που αναπαρήγαγε ο Τραμπ και στα οποία μουσουλμάνοι σπρώχνουν αγόρι από ταράτσα ή καταστρέφουν το άγαλμα της Παναγίας, πρόθεσή του -αναφέρουν αναλυτές- είναι να προειδοποιήσει τους Αμερικανούς, για το τι θα μπορούσε να συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες εάν δεν ακολουθηθούν τα δικά του πολιτικά σχέδια ως προς τη μετανάστευση και την ασφάλεια των συνόρων και ταυτόχρονα νομιμοποιεί κάθε είδους ρατσιστική, αντιμεταναστευτική, ακροδεξιά αλλά και αμφιλεγόμενη φωνή εντός κι εκτός συνόρων.

in.gr

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024