Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο «ψαλίδι» στο επίδομα θέρμανσης

Νέο «ψαλίδι» στο επίδομα θέρμανσης

Στο «στόχαστρο» των δανειστών «μπαίνει» και το επίδομα θέρμανσης με τη θέσπιση πιο αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να το λαμβάνουν πολύ λιγότερα νοικοκυριά.

Στο «στόχαστρο» των δανειστών «μπαίνει» και το επίδομα θέρμανσης με τη θέσπιση πιο αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να το λαμβάνουν πολύ λιγότερα νοικοκυριά.

Τα προνοιακά επιδόματα συνεχίζουν να απασχολούν και τις δύο πλευρές. Με μαχαίρι απειλούνται τα οικογενειακά επιδόματα και ειδικότερα το επίδομα που χορηγείται στους τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Μέσα στον Νοέμβριο το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση των οικογενειακών επιδομάτων, καθώς και στην εκπόνηση ενός πιλοτικού προγράμματος για τη μεταρρύθμιση των επιδομάτων αναπηρίας.

Άγριο πετσόκομμα αναμένεται στο επίδομα θέρμανσης, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στα κοινωνικά επιδόματα. Το αρχικό κονδύλι ήταν περίπου 200 εκατ. ευρώ, αλλά φέτος μετά από δύο περικοπές, θα πέσει κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ, με δραματική μείωση του χορηγούμενου επιδόματος αλλά και του αριθμού των δικαιούχων του.

Μειωμένο το επίδομα θέρμανσης

Φέτος το επίδομα θέρμανσης που αναμένεται να λάβουν τα νοικοκυριά για την χειμερινή σεζόν και ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου αναμένεται να είναι μειωμένο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η πρώτη δόση του επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018, όταν και ορισμένα νοικοκυριά θα διαπιστώσουν ότι θα χάσουν τελείως το επίδομα ενώ για άλλους θα είναι κατά πολύ μικρότερο.

Για τη χορήγηση του επιδόματος, τα επίπεδα των εισοδηματικών και τα περιουσιακών κριτηρίων αναμένεται να είναι μειωμένα σε σχέση με τα περυσινά, τα οποία είχαν διαμορφωθεί ως εξής:

– Άγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.

– Έγγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Κοντά στο 1 ευρώ η τιμή

Η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης έχει ξεκινήσει με τους καταναλωτές να κοιτούν από μακριά την τιμή του, που προσεγγίζει στην Αττική το 1 ευρώ, ενώ στην επαρχία στις περισσότερες περιπτώσεις το ξεπερνά. Η μέση τιμή ανά λίτρο βρίσκεται στα 0,94 λεπτά, πάντα διαφοροποιείται όμως ανάλογα με την περιοχή.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024