Άνετη επικράτηση του ΠΑΟΚ με 4-0 επί της Λαμίας
Στην κορυφή της Super League, εν αναμονή της βραδινής αναμέτρησης της ΑΕΚ με την Ξάνθη στα Πηγάδια, ανέβηκε ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επιβλήθηκε άνετα στην άδεια -λόγω τιμωρίας- Τούμπα με 4-0 της Λαμίας, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, και έφτασε τους 15 βαθμούς. Ο Λέοβατς στο 10΄, ο Πρίγιοβιτς στο 24΄ και στο 88΄ και ο Πέλκας στο 50΄ πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ οι νεοφώτιστοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αναστασόπουλου στο 71΄.
Στην κορυφή της Super League, εν αναμονή της βραδινής αναμέτρησης της ΑΕΚ με την Ξάνθη στα Πηγάδια, ανέβηκε ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επιβλήθηκε άνετα στην άδεια -λόγω τιμωρίας- Τούμπα με 4-0 της Λαμίας, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής και έφτασε τους 15 βαθμούς. Ο Λέοβατς στο 10΄, ο Πρίγιοβιτς στο 24΄ και στο 88΄ και ο Πέλκας στο 50΄ πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ οι νεοφώτιστοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αναστασόπουλου στο 71΄.
Νωρίς ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με ωραίο γκολ του Μαρίν Λέοβατς στο 10΄, με πλάγιο εύστοχο σουτ μετά από ασίστ του Μαουρίτσιο. Το γκολ αυτό απελευθέρωσε τους γηπεδούχους που συνέχισαν επιθετικά κι έδωσε το ερέθισμα στους φιλοξενούμενους να βγουν από τα καρέ τους, όπως είχαν ξεκινήσει στο παιχνίδι.
Έτσι στο 24΄ ο Πρίγιοβιτς με κοντινό πλασέ μετά από ολοκληρωμένη ενέργεια του Πέλκα διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ εδραιώνοντας το προβάδισμα νίκης του Δικεφάλου.
Η Λαμία έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει στο ρυθμό και την ταχύτητα του γηπεδούχου ΠΑΟΚ, ο οποίος συνέχισε να είναι επιθετικός και περιόρισε την Λαμία στο μισό γήπεδο. Στο 33΄ έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ αλλά το σουτ του Ελ Καντουρί μέσα από τη μεγάλη περιοχή, εξοστρακίστηκε στη συμβολή των δοκών, ενώ το δεύτερο σουτ του Σάκχοφ πέρασε ψηλά άουτ.
Με το 2-0 τέλειωσε το ημίχρονο ενώ στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ πάντα ανοιχτός στον αγωνιστικό χώρο, επιθετικός και θεαματικός συνέχισε να πιέζει δείχνοντας πως πριν το ντέρμπι στο Καραϊσκάκης, βρίσκει τα στοιχεία που του έλειπαν. Στο 50′ μάλιστα πέτυχε και το τρίτο του γκολ με σουτ βολέ του Πέλκα, από ασίστ του Βιεϊρίνια από τα πλάγια.
Από το 71΄ η Λαμία έμεινε με 10 παίκτες μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Αναστασόπουλος, ο οποίος πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις 16 λπτά.
Αυτή η πτώση του ρυθμού δεν εμπόδισε στον ΠΑΟΚ να φτάσει και σε ένα τέταρτο γκολ με τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς στο 88΄, που από κεφαλιά ασίστ του Μάτος σε αρχική ωραία σέντρα του Μπίσεσβαρ, δεν είχε δυσκολία να πλασάρει από κοντά και να πετύχει το δεύτερο σημερινό δικό του γκολ και 4ο της ομάδας του.
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Κίτρινες: Πέλκας, Σάκχοφ, Μαουρίτσιο, Αναστασόπουλος
Κόκκινες: Αναστασόπουλος (2η κίτρινη)
ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς (68′ Λημνιός), Μαουρίτσιο, Σάκχοφ (75′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πέλκας (61′ Μάκ) και Πρίγιοβιτς.
Λαμία: Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (39΄Ντ’ Ακόλ), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Πίτι (55′ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος και Βάντερσον (62′ Λινάρδος).
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- «Ξεχύθηκαν» στους δρόμους στο Μαρόκο – Οπαδοί βγήκαν για να πανηγυρίσουν το Κόπα Άφρικα (vids)
- Ο Φουρνιέ… ανάγκασε τον Γιασικεβίτσιους σε αυτοκριτική: «Είναι ξεκάθαρο ότι έκανα κακή δουλειά» (vid)
- Μπαρτζώκας σε Μπόλντγουιν: «Σε αγαπάμε γι αυτό που έκανες στον Παναθηναϊκό» (vid)
- Ο Μπραχίμ Ντίαζ πανηγύρισε το Κόπα Άφρικα στο… Μπερναμπέου (vid)
- Ολυμπιακός: Το πρόγραμμά του μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου της Euroleague
- Προσφυγή της Σενεγάλης στο CAS μετά την αφαίρεση του Κόπα Άφρικα
- Φουρνιέ: «Είναι μια μεγάλη νίκη απέναντι στην πιο κυριαρχική ομάδα της λίγκας»
- Ανατροπή-σοκ στο Κόπα Άφρικα: Το τρόπαιο στο Μαρόκο στα… χαρτιά!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 18.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/rafael-barquero-nu-qycrZnS0-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442