Πρόστιμο 1.300 ευρώ (12.000 κορώνες) κλήθηκε να πληρώσει ένας ξεναγός
στο αρχιπέλαγος της Νορβηγίας Σβάλμπαρντ, στην Αρκτική, επειδή τρόμαξε... μία πολική αρκούδα!
Πρόστιμο 1.300 ευρώ (12.000 κορώνες) κλήθηκε να πληρώσει ένας ξεναγός στο αρχιπέλαγος της Νορβηγίας Σβάλμπαρντ, στην Αρκτική, επειδή τρόμαξε… μία πολική αρκούδα!
Το συμβάν εκτυλίχθηκε τον περασμένο Μάϊο. Κατά τη διάρκεια μίας εκδρομής με μηχανοκίνητα έλκηθρα μία ομάδα τουριστών εντόπισε μία λευκή αρκούδα, ακίνητη, σε απόσταση 900 μέτρων.
Ενας από αυτούς αποφάσισε να την πλησιάσει για να την παρατηρήσει καλύτερα με αποτέλεσμα να την κάνει να τραπεί σε φυγή.
«Ο κανονισμός προβλέπει οτι απαγορεύεται να πλησιάζει κάποιος τις πολικές αρκούδες με τρόπο που αυτές να ενοχλούνται, όποια και εάν είναι η απόσταση» ανακοίνωσε αρμόδιος αξιωματούχος.
Το Σβαλμπαρντ βρίσκεται στον Αρκτικό Ωκεανό, στα μισά περίπου της απόστασης ανάμεσα στη Νορβηγία και τον Βόρειο Πόλο. Η έκτασή του είναι δύο φορές του Βελγίου και στο έδαφός του βρίσκουν καταφύγιο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του 2015, τουλάχιστον 1.000 πολικές αρκούδες ο οποίες έχουν χαρακτηρισθεί από το 1973 προστατευόμενο είδος.
Στη διάρκεια των τελευταίων σαράντα χρόνων έχουν καταγραφεί πέντε θανατηφόρες επιθέσεις κατά ανθρώπου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας