«Άνεμος» θα φυσήξει για Ορφέα Αυγουστίδη και Γιώργο Πυρπασόπουλο
Ο «Άνεμος» του Κωνσταντίνου Ρήγου είναι η δεύτερη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου που θα ανέβει στο Θέατρο Rex από τις 8 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μια παράσταση για τα ανεμομαζώματα και τα ανεσκορπίσματα της ζωής με ζωντανή μουσική, με σκηνές σύγχρονου χορού και θεατροποιημένο λόγο από κείμενα διάσημων συγγραφέων.
Η δεύτερη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου που θα ανέβει στο Θέατρο Rex – Σκηνή « Μαρίκα Κοτοπούλη» από τις 8 Δεκεμβρίου είναι ένα μουσικό θέαμα σε σύλληψη και δημιουργία Κωνσταντίνου Ρήγου.
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις Bossa Nova και Τιτανικός, ο γνωστός σκηνοθέτης και χορογράφος επιστρέφει δυναμικά με τον «Άνεμο» μετά από επτά χρόνια στο Εθνικό Θέατρο.
Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας – μια ομάδα ανθρώπων, που συναντιούνται τυχαία, με αφορμή την εναλλαγή των τεσσάρων εποχών του χρόνου εκφράζουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους μέσα από το λόγο, τη μουσική και το χορό. Μιλούν για τον έρωτα, τη τέχνη, τη δημιουργία, τη σχέση τους με τον υλικό κόσμο, το θάνατο.
Μια παράσταση για τα ανεμομαζώματα και τα ανεσκορπίσματα της ζωής με ζωντανή μουσική, με σκηνές σύγχρονου χορού και θεατροποιημένο λόγο από κείμενα διάσημων συγγραφέων, αλλά και της δραματουργού της παράστασης Ξένιας Αηδονοπούλου και των ηθοποιών και χορευτών της παράστασης.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας