Η Καμεράτα πάει με… Τρένο στο Ρουφ
...
Η Καμεράτα-ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής επιβιβάζεται για πρώτη φορά στο Τρένο στο Ρουφ για τρεις παραστάσεις.
Τις Κυριακές 20, 27/11 και 4/12 η πολυβραβευμένη ορχήστρα πλημμυρίζει τα βαγόνια της ιστορικής Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου με τον ήχο των εγχόρδων της και προσκαλεί το κοινό σε ένα ξεχωριστό δείπνο, χαρίζοντας μια μοναδική ακουστική, οπτική αλλά και γευστική εμπειρία.
Η Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ είναι ένα μνημείο της νεότερης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού. Βρίσκεται σταθμευμένη στο κέντρο της Αθήνας, στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ. Εδώ βρίσκεται και η αφετηρία της μουσικής διαδρομής της Καμεράτας, από το Λονδίνο, τη Μαδρίτη και τη Ρώμη μέχρι τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη και το Βουκουρέστι. Τρεις διαφορετικοί αρχιμουσικοί, ο Γιώργος Πέτρου στις 20/11, ο Νίκος Λαάρης 27/11 και ο Στάθης Σούλης στις 4/12 διευθύνουν την Ορχήστρα, που ερμηνεύει έργα για σύνολο εγχόρδων των Puccini, Bartók, Albeniz, Holst και J. Strauss.
Το πρόγραμμα της μουσικής διαδρομής έχει ως εξής: G. Puccini Χρυσάνθεμα (Ρώμη), Β. Bartók Ρουμάνικοι χοροί (Βουδαπέστη, Βουκουρέστι), Ι. Albeniz España (Μαδρίτη, Βαρκελώνη), G. Holst St Paul suite (Λονδίνο), J. Strauss ll Pizzicato polka (Βιέννη).
Στο τέλος της παράστασης, θα ακολουθήσει δείπνο στα δύο πανέμορφα βαγόνια-εστιατόρια της Αμαξοστοιχίας, όπου μαζί με τους καλλιτέχνες το κοινό θα απολαύσει τις γευστικές δημιουργίες του σεφ.
Παραστάσεις
Θεατρικό Βαγόνι
Κυριακές 20/11, 27/11 & 4/12 στις 20.00
Τιμή κατ’ άτομο με δείπνο 35€ (τα ποτά δεν συμπεριλαμβάνονται)
Διάρκεια συναυλίας 60΄ (ακολουθεί δείπνο)
Ηλεκτρονική προπώληση: www.viva.gr
Πληροφορίες
Αμαξοστοιχία-Θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ»
Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988
καθημερινά (εκτός Δευτέρας & Σαββάτου πρωί) 10.00–14.00 & 18.00–22.00
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
entertainment.in.gr
- Σεισμός τώρα στη Ναύπακτο
- Αταμάν: «Αν κάνουμε το 2/2 θα είμαστε στα πλέι οφ»
- Αγορά εργασίας: Σε δύσκολη θέση όσοι χάνουν την εργασία τους λόγω της τεχνητής νοημοσύνης
- Μπαρτζώκας: «Τρομερό παιχνίδι από Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ»
- Καιρός: Οι τρεις φάσεις πριν και μετά το Πάσχα – Εναλλαγές θερμών και ψυχρότερων αερίων μαζών
- Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-93: Έσπασε την «κατάρα» και πάει για 6άδα!
- Oil Prices Surge Amid Escalating Middle East Tensions
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 102-88: Τη… διέλυσε με σούπερ δίδυμο Ντόρσεϊ – Βεζένκοφ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442