Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από το ΠΑΜΕ για τα εργασιακά
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή πραγματοποίησαν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στους «σχεδιασμούς της Κυβέρνησης» για τα εργασιακά.
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή πραγματοποίησαν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στους «σχεδιασμούς της Κυβέρνησης» για τα εργασιακά.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περίπου 7.000 άτομα. Κατά τη διάρκειά του έκλεισαν οι γύρω δρόμοι (Αμαλίας, Σταδίου, Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη).
«Ο ελληνικός λαός πρέπει να πετάξει στα σκουπίδια τα ψέματα και την προπαγάνδα της κυβέρνησης, τα πορίσματα των διαφόρων δήθεν ειδικών, τις πιέσεις των πιστωτών της ΕΕ, του ΔΝΤ και να χαράξει τον δικό του δρόμο πάλης. Γενικός ξεσηκωμός παντού με την εργατιά στην πρωτοπορία σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα με στόχο τα μονοπώλια, τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που μας φέρνει φτώχεια, κρίσεις ανεργία. Δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο.
Επίσης, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και έχοντας στην κεφαλή πανό που έγραφε «Ανατροπή της πολιτικής που εξαθλιώνει τον λαό», έκαναν πορεία στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Αριστοτέλους και κατέληξαν στο αρχικό σημείο.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας