Tο Spotify και το SoundCloud «σε προχωρημένες συνομιλίες συγχώνευσης»
Ένα μεγάλο ευρωπαϊκό deal στις διαδικτυακές υπηρεσίες ροής μουσικής ενδέχεται να είναι προ των πυλών. Σύμφωνα με τους Financial Times, η γνωστή σουηδική υπηρεσία Spotify βρίσκεται σε «προχωρημένες συνομιλίες» για την εξαγορά του γερμανικού SoundCloud.
Ένα μεγάλο ευρωπαϊκό deal στις διαδικτυακές υπηρεσίες ροής μουσικής ενδέχεται να είναι προ των πυλών. Σύμφωνα με τους Financial Times, η γνωστή σουηδική υπηρεσία Spotify βρίσκεται σε «προχωρημένες συνομιλίες» για την εξαγορά του γερμανικού SoundCloud.
Μέχρι στιγμής, τόσο το Spotify όσο και το SoundCloud δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες, όμως οι Financial Times συνεχίζουν το ρεπορτάζ τους, κάνοντας λόγο για «κολύμπι ενάντια στο αμερικανικό ρεύμα».
Αν και εξαιρετικά διαδεδομένες, με ευρεία συνδρομητική βάση, οι δύο μουσικές υπηρεσίες πασχίζουν να καταστούν κερδοφόρες, έχοντας ως ανταγωνιστές μεγάλους «παίκτες» από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπως την Apple και σε λίγο, όπως όλα δείχνουν, την Amazon.
Όπως επισημαίνουν οι FT, τυχόν συγχώνευση των δύο εταιρειών, μπορεί να τους δώσει μεγάλη ώθηση έναντι του ανταγωνισμού.
Το SoundCloud διαθέτει μία ισχυρή κοινότητα 200 εκατομμυρίων μουσικόφιλων, ενώ το Spotify έχει 100 εκατομμύρια συνδρομητές, εκ των οποίων τα 17 εκατομμύρια πληρώνουν για τις premium υπηρεσίες του.
Συγκριτικά, η Apple Music διαθέτει 17 εκατομμύρια συνδρομητές που πληρώνουν για την υπηρεσία.
Πέραν αυτών, το SoundCloud μπορεί να συνεισφέρει στο Spotify ένα μεγάλο κατάλογο 135 εκατομμυρίων κομματιών, σημαντικό μέρος εκ των οποίων είναι πρωτότυπα, και μία έντονα δημιουργική κοινότητα μελών.
«Εάν η συμφωνία κλείσει, θα έχουμε μία ευρωπαϊκή υπερδύναμη στην ψηφιακή μουσική» δήλωσε ο Μαρκ Μάλιγκαν της Midia Research.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνάντηση ΚΕΔΕ – Ένωσης Δήμων Κύπρου: Κοινός βηματισμός και ενίσχυση της θεσμικής συνεργασίας
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Μαράια Κάρεϊ θα τραγουδάει στα ιταλικά, όσο η ICE «παρελαύνει» στην τελετή έναρξης
- Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 5 ετών στον 72χρονο που σκότωσε με σκεπάρνι τον γιο του
- H Κομισιόν απειλεί το TikTok με πρόστιμο για τον «εθιστικό σχεδιασμό» του
- Παναθηναϊκός: Στην Τουρκία συνεχίζει ο Μλαντένοβιτς
- Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή – Τα δρομολόγια και οι σταθμοί που επηρεάζονται
- Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία
- Τσουκαλάς: Δικαίωση της στάσης του ΠΑΣΟΚ η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον τόκο στη βασική οφειλή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442