Ραντεβού Μέρκελ-Ολάντ-Γιούνκερ, ιταλική ενόχληση για τη μη πρόσκληση Ρέντσι
Συνάντηση στη γερμανική καγκελαρία θα έχουν την ερχόμενη Τετάρτη η Άγνκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Η είδηση παίζει ιδιαίτερα ψηλά στα ιταλικά ΜΜΕ με την «επισήμανση» ότι δεν προσκλήθηκε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι -με τους ιταλούς δημοσιογράφους να το συσχετίζουν με τη διαφωνία που εξέφρασε ο Ρέντσι στη Σύνοδο της Μπρατισλάβα.
Συνάντηση στη γερμανική καγκελαρία θα έχουν την ερχόμενη Τετάρτη η Άγνκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Στους συμμετέχοντες στην συνάντηση δεν συμπεριλαμβάνεται, μέχρι νεωτέρας, ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.
Οι τρεις αξιωματούχοι θα έχουν συνάντηση και με τις διοικήσεις 20 «κορυφαίων ευρωπαϊκών ομίλων», αναφέρεται στο πρόγραμμα της γερμανικής καγκελαρίας.
Η είδηση παίζει ιδιαίτερα ψηλά στα ιταλικά ΜΜΕ με την «επισήμανση» ότι δεν προσκλήθηκε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι -με τους ιταλούς δημοσιογράφους να το συσχετίζουν με τη διαφωνία που εξέφρασε ο Ρέντσι στη Σύνοδο της Μπρατισλάβα.
Η εξέλιξη, αναφέρει χαρακτηριστικά το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, «φαίνεται να επιβεβαιώνει τις ουσιαστικές διαφορές της ιταλικής κυβέρνησης με εκείνες του Παρισιού και του Βερολίνου» σε ότι αφορά την διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού, την ανάγκη να ξεπερασθεί η πολιτική της λιτότητας και τα κύρια αποτελέσματα της συνόδου της Μπρατισλάβα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442