Γερμανία: Συνεχίζει την ανοδική του πορεία του το AfD
Το AfD, το κόμμα με τους βουλευτές που έχουν ακροδεξιές διασυνδέσεις και τους επικεφαλής ψηφοδελτίων που πουλάνε νεοναζιστικά παράσημα, συνεχίζει την ανοδική του πορεία, γράφει το Spiegel. Το ακροδεξιό-λαϊκιστικό και ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» λαμβάνει το υψηλότερο μέχρι σήμερα ποσοστό σε εθνικό επίπεδο (16%), σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Infratest.
Το AfD, το κόμμα με τους βουλευτές που έχουν ακροδεξιές διασυνδέσεις και τους επικεφαλής ψηφοδελτίων που πουλάνε νεοναζιστικά παράσημα, συνεχίζει την ανοδική του πορεία, γράφει το Spiegel.
Το ακροδεξιό-λαϊκιστικό και ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» λαμβάνει το υψηλότερο μέχρι σήμερα ποσοστό σε εθνικό επίπεδο (16%), σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Infratest, η οποία έγινε για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.
Εάν οι εθνικές εκλογές διεξάγονταν την ερχόμενη Κυριακή, το κόμμα αυτό θα έπαιρνε 2% περισσότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση – στις αρχές Σεπτεμβρίου – του ίδιου δικτύου. Σε ανάλογες δημοσκοπήσεις άλλων Ινστιτούτων, η δύναμη του AfD κυμαίνεται μεταξύ 12,5 και 15%.
Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, δηλαδή το χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το σοσιαλδημοκρατικό (SPD) συνεχίζουν να έχουν καθοδική τροχιά. Το μεν CDU θα έπεφτε στο 32% το δε SPD στο 22%. Αυτό σημαίνει ότι απολαμβάνουν πλέον της εμπιστοσύνης μόνο του 54% των ψηφοφόρων και η βιωσιμότητά τους ακροβατεί επί «ξυρού ακμής». Σημειώνεται ότι το 2013 βρισκόταν 67,2%.
Οι Πράσινοι θα ελάμβαναν 12% (δηλαδή συν 1% από την προηγούμενη δημοσκόπηση του ARD), η Αριστερά 8% (μείον 1%) και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) 6% (συν 1%). Εν τούτοις, επισημαίνεται ότι οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων βρίσκονται κοντά στα όρια του στατιστικού λάθους, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 1,4 έως 3,1%. Η δημοσκόπηση έγινε μετά τις τοπικές εκλογές του Βερολίνου.
Υπενθυμίζεται ότι το ΑfD χάρη στην εκστρατεία του κατά της πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης στο προσφυγικό έλαβε πρόσφατα στις μεν εκλογές του βορειοανατολικού κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία 20,8%, ενώ στις τοπικές εκλογές του Βερολίνου 14,2%.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας