Γεωγραφικά Πλάτη | Ανθρώπινοι Ορίζοντες: Ομαδική έκθεση στην Ελευσίνα
...
Η Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Υποψήφια Πόλη σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αισχυλείων 2016 διοργανώνουν την ομαδική έκθεση Γεωγραφικά Πλάτη | Ανθρώπινοι Ορίζοντες (Latitudes Humanscapes) σε επιμέλεια του Δρ Κώστα Πράπογλου που παρουσιάζει το έργο επτά καλλιτεχνών, φωτογράφων και κινηματογραφιστών με θέμα τη Ρουμανία του σήμερα.
Διατηρώντας ως κεντρικό άξονα τη μετα-βιομηχανική, μετα-Τσαουσεσκική, μετα-κομμουνιστική και σύγχρονη κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα της χώρας, η έκθεση Γεωγραφικά Πλάτη | Ανθρώπινοι Ορίζοντες (Latitudes Humanscapes) θα ταξιδέψει τους θεατές σε τόπους οικείους και ανοίκειους. Η παράλληλη ανάδυση ιστοριών και αφηγήσεων μέσα από μικρο-περιβάλλοντα στο άστυ και στην ύπαιθρο διερευνά το δυναμισμό και την τροχιά μιας υπερρεαλιστικής σύγχρονης ανθρώπινης τοπογραφίας. Μέσα από το φάσμα της εσωτερικότητας και της ανάγκης της ψυχής για επιβίωση, ο κάθε καλλιτέχνης διαχειρίζεται με το προσωπικό του ύφος έννοιες ανθρώπινων σχέσεων, συναισθηματικών ισορροπιών, συναισθηματικού και σωματικού χωρισμού, μνήμης και λήθης, μετανάστευσης και ξεριζωμού. Η αγάπη για την πατρίδα ως τόπου κοινής αναφοράς και βιωμάτων διερευνάται υπό το πρίσμα της καθημερινότητας, των εκφάνσεων της τοπικής ιδιοσυγκρασίας, της ζωής μέσα από την παράδοση και την υφέρπουσα αισιοδοξία ότι το αύριο θα είναι καλύτερο για όλους.
Οι καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί κατάγονται από τη Ρουμανία καθώς και από την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία. Όλοι έχουν συμμετάσχει σε εκθέσεις σε σημαντικά μουσεία και ιδρύματα τέχνης σε όλον τον κόσμο και έχουν εκπροσωπήσει τις χώρες τους σε κορυφαία διεθνή εικαστικά γεγονότα όπως η Μπιενάλε της Βενετίας. Είναι οι: Michele Bressan (b.1980, Ιταλία), Petrut Calinescu (b.1976, Ρουμανία), Ioana Cirlig (b.1987, Ρουμανία), Carlo Gianferro (b.1970, Ιταλία), David Leventi (b.1978, Ην. Πολιτείες), Andrei Nacu (b.1984, Ρουμανία), Davin Ellicson (b.1978, Ην. Πολιτείες).
Υπεύθυνος για την έκθεση Γεωγραφικά Πλάτη | Ανθρώπινοι Ορίζοντες [Latitudes | Humanscapes] είναι ο Δρ Κώστας Πράπογλου, αρχαιολόγος-αρχιτέκτονας, κριτικός σύγχρονης τέχνης και επιμελητής με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα. Κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε καταλόγους εκθέσεων και δημοσιεύσεις στο εξωτερικό και την Ελλάδα, ενώ κριτικές και άρθρα του δημοσιεύονται στον ελληνικό και διεθνή Tύπο.
Η έκθεση ανοίγει για το κοινό την 1η Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος της Ελευσίνας (Δραγούμη 37, Παραλία Ελευσίνας, τηλ: 210 5565613) και διαρκεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00.
Ημέρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή, Δευτέρα Κλειστά
Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 13:00 & 18:00-21:30
Είσοδος ελεύθερη
entertainment.in.gr
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
- Πρώτη κρούση για τον Τσάμπι Αλόνσο: Τον θέλει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρνείται να εξετάσει τον Γκόλια η αντιπολίτευση – «Ευτελισμός της διαδικασίας»
- Αισιόδοξος Αμερικανός πρέσβης για Γροιλανδία – Βλέπει τη κρίση σαν ευκαιρία για ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)



























































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442