Αντιπαράθεση ΥΕΘΑ – ΝΔ για το επίδομα παραμεθορίου
Αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Νέας Δημοκρατίας εκδηλώθηκε για το θέμα της καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου, με αφορμή το χθεσινό σχόλιο του υπουργού Πάνου Καμμένου στο Τwitter.
Αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Νέας Δημοκρατίας εκδηλώθηκε για το θέμα της καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου, με αφορμή το χθεσινό σχόλιο του υπουργού Πάνου Καμμένου στο Τwitter.
O υπεύθυνος του τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Δαβάκης, σχολίασε σχετικά:
«Ο εισηγητής του Συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις Πάνος Καμμένος, αποφεύγει και πάλι να απαντήσει επί τής ουσίας για τα ψεύδη που έχει πει στα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και σχετικά με το επίδομα παραμεθορίου… Αντ’ αυτού, καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις και συκοφαντίες, όπως πάντα, χωρίς στοιχεία. Οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων δεν επιλύουν το ζήτημα που απασχολεί τα στελέχη που υπηρετούν στις ακριτικές περιοχές της χώρας. Ας απαντήσει, λοιπόν, καθαρά: Θα δώσει το επίδομα παραμεθορίου και πότε;» κατέληξε.
Tο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωση του απάντησε ότι υπενθυμίζει ότι «συνεχίζει και θα συνεχίσει να καταβάλει τα εκτός έδρας σε όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο, έστω και με μικρή καθυστέρηση, λόγω της ρευστότητας».
«Με την απόφασή του ξεκίνησε εκ νέου και χωρίς καμία καθυστέρηση, η χορήγηση ημερών εκτός έδρας στους υπηρετούντες στην παραμεθόριο, που είχε σταματήσει επί δύο έτη να χορηγεί η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, της οποίας ήταν μέλος ο Αθανάσιος Δαβάκης. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεχίζει και θα συνεχίσει να καταβάλει τα εκτός έδρας σε όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο, έστω και με μικρή καθυστέρηση, λόγω της ρευστότητας. Ήδη υπογράφεται η καταβολή του για ακόμα δύο μήνες», αναφέρει το ΥΕΘΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις
- Νότια Κορέα: 10 νεκροί και 60 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων
- Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την ευκαιρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442