Συναγερμός ξανά στις Βρυξέλλες με σύλληψη υπόπτου σε εμπορικό κέντρο
Στο κόκκινο για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος βρέθηκαν ξανά το πρωί της Τρίτης οι Βρυξέλλες, με έναν άνδρα να συλλαμβάνεται κοντά σε εμπορικό κέντρο με την υποψία πως μετέφερε εκρηκτικά -κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε.
Στο κόκκινο για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος βρέθηκαν ξανά το πρωί της Τρίτης οι Βρυξέλλες, με έναν άνδρα να συλλαμβάνεται κοντά σε εμπορικό κέντρο με την υποψία πως μετέφερε εκρηκτικά -κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε.
Το εμπορικό κέντρο στην καρδιά της βελγικής πρωτεύουσας, το City 2, παρέμενε για ώρα σε συναγερμό ενώ συνεδρίαζε υπό τον πρωθυπουργό, το κέντρο κρίσεων.
Βγαίνοντας από την συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ περιορίστηκε στο ότι «αυτήν την στιγμή, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο». Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να μην αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού, το οποίο παραμένει στο 3 (δεύτερο υψηλότερο).
Η περιοχή γύρω από το City 2 αποκλείστηκε από οχήματα αστυνομίας και πυροσβεστικής. Ο κοντινός σταθμός του μετρό ωστόσο παρέμεινε ανοικτός.
Η βελγική εισαγγελία επιβεβαίωσε πως στις 05:30 τα ξημερώματα (ώρα Βρυξελλών) συνελήφθη στο σημείο ένας άνδρας που «πιθανώς να είχε στην κατοχή του εκρηκτικά», λέγοντας πως οι πυροτεχνουργοί θα εξέταζαν αν υπάρχουν εκρηκτικοί μηχανισμοί.
Τελικά, όπως έγινε γνωστό, η ψεύτικη ζώηνη εκρηκτικών περιείχε μπισότα και αλάτι. Ο ύποπτος, ηλικίας 26 ετών, είχε καλέσει ο ίδιος την αστυνομία και σύμφωνα με την εισαγγελία Βρυξελλών υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.