Θυγατρική της κινέζικης Foxconn εξαγοράζει από τη Microsoft τα Nokia
Στη θυγατρική FHI Mobile της κινέζικης Foxconn, γνωστή για τα εργοστάσια κατασκευής iPhone και iPad και τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας, πούλησε η Microsoft το τμήμα κατασκευής απλών κινητών τηλεφώνων που είχε περάσει στα χέρια της από την εξαγορά της Nokia.
Στη θυγατρική FHI Mobile, της κινέζικης Foxconn γνωστής για τα εργοστάσια κατασκευής smartphone και τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας, πούλησε για 350 εκατομμύρια δολάρια η Microsoft το τμήμα κατασκευής απλών κινητών τηλεφώνων που είχε περάσει στα χέρια της από την εξαγορά της Nokia.
Η Microsoft είχε καταβάλλει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το 2013 το τμήμα κινητών τηλεφώνων της φινλανδικής εταιρείας που πρωτοστάτησε στην ιστορία της κινητής τηλεφωνίας. Η επένδυση όμως εκείνη δεν αφορούσε μόνο στα feature phone και την πολύτιμη εμπορική επωνυμία Nokia, αλλά και πλήθος πατεντών στο χαρτοφυλάκιό της.
Η Microsoft αρχικά διέθεσε απλά κινητά τηλέφωνα και είχε ξεκαθαρίσει ότι μόνο τα πιο οικονομικά κινητά της τηλέφωνα θα φέρουν την επωνυμία Nokia.
Πάντως, η Microsoft δηλώνει αφοσιωμένη στην ανάπτυξη των Windows Phone -και συγκεκριμένα των Windows 10 Mobile-, όχι όμως και αυτών με την επωνυμία Lumia, οι πωλήσεις των οποίων μειώθηκαν δραματικά το τελευταίο έτος.
H FHI Mobile μετά την εξαγορά του τμήματος feature phone Nokia προχώρησε και σε συμφωνία με την Nokia Technologies για να συμπληρώσει ό,τι απαιτείται ώστε να εμπλακεί άμεσα στην κατασκευή και διάθεση κινητών τηλεφώνων αλλά και tablet με την επωνυμία Nokia.
- Δεν έχει σημασία το μερίδιο των Windows phone, λέει ο CEO της Microsoft
- Δεκέμβριος 2015: Tα πρώτα smartphone με Windows 10 στην Ελλάδα
- Windows 10 Mobile η έκδοση των Windows για smartphone και μικρά tablet
tech.in.gr
- Φοινικούντα: Απολογείται σήμερα ο 30χρονος για συνέργεια
- Φοινικούντα: «Ήταν σαν να μιλούσε κάποιος άλλος, ήταν φοβισμένος» – Τι αποκαλύπτει ανιψιός του ιδιοκτήτη
- Stoiximan GBL: O Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, ματσάρα στο Αλεξάνδρειο
- Χριστουγεννιάτικο bazaar για τις γατούλες του Βοτανικού
- Κλιματική αλλαγή: Οι πλημμύρες απειλούν τους υπόγειους σιδηροδρόμους – Το παράδειγμα της Νέας Υόρκης
- Τα Ελληνικά στην Αγγλία και την Ουαλία: πού μιλιούνται περισσότερο
- Η μάχη χάθηκε, ο πόλεμος συνεχίζεται: Η Αντζελίνα Τζολί, ο Μπραντ Πιτ και Château Miraval των 500 εκατ. δολαρίων
- Aegean Airlines: Where Greeks Travel for Christmas Holidays
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 20.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-cD4pt47I4JY-unsplash-1-315x220.jpg)








































![Airbnb: Πάνω από 90% οι πληρότητες για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/shutterstock_2395408901-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442