Στην Τουρκία προσεχώς η Μέρκελ για εγκαίνια κέντρου προσφύγων
Η Άνγκελα Μέρκελ θα βρίσκεται στις 16 Απριλίου εκ νέου στην Τουρκία για τα εγκαίνια κέντρου φιλοξενίας Σύρων προσφύγων στη μεθοριακή πόλη Κιλίς, δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση. Ο ίδιος ανέφερε πως στα εγκαίνια θα παρίστανται και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες χωρίς να διευκρινίσει ποιοι.
Η Άνγκελα Μέρκελ θα βρίσκεται στις 16 Απριλίου εκ νέου στην Τουρκία για τα εγκαίνια κέντρου φιλοξενίας Σύρων προσφύγων στην πόλη Κιλίς, στη μεθόριο με τη Συρία, δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
«Θα εγκαινιάσουμε ένα σχολείο και νοσοκομείο που οικοδομήθηκαν χάρη στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και τους ηγέτες της ΕΕ με επικεφαλής την κ. Μέρκελ» ανέφερε ο Νταβούτογλου σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Εθνοσυνέλευση.
Όπως μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα Hurriyet, ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε ποιοι άλλοι ηγέτες θα παρίστανται στα εγκαίνια.
Στην μεθοριακή πόλη Κιλίς βρίσκεται ένα τεράστιος προσφυγικός καταυλισμός για τους Σύρους που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να γλιτώσουν από τον πενταετή εμφύλιο πόλεμο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.