Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο

Μητσοτάκης: Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο

«Μέρα με την ημέρα που περνάει, εμπεδώνεται η πεποίθησή μου ότι, όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για τον τόπο», επισημαίνει σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μέρα με την ημέρα που περνάει, εμπεδώνεται η πεποίθησή μου ότι, όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για τον τόπο», επισημαίνει σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο προσφυγικό τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να κάνει τα πάντα για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής στο προσφυγικό, διότι είναι πράγματι ένα κρίσιμο θέμα με εθνικές διαστάσεις».

Τονίζει επίσης ότι αυτό ήταν και το νόημα της επιμονής της ΝΔ για τη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών στις 4 Μαρτίου, πριν τη Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

«Η Νέα Δημοκρατία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να μειώσει τη ζημιά, να προβάλει και να υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας», υπογραμμίζει.

Επιπλέον εξαπολύει επίθεση κατά του πρωθυπουργού λέγοντας πως «στη λάσπη της Ειδομένης βούλιαξε ο ψεύτικος ανθρωπισμός του κ. Τσίπρα. Τέτοιος ανθρωπισμός να μας λείπει. Δεν έχει σχέση με την αξιοπρέπεια και την πηγαία αλληλεγγύη του ελληνικού λαού».

Σχετικά με τα ζητήματα της Δικαιοσύνης ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναπτύξει ένα πολύ επικίνδυνο καρκίνωμα, που διαχέεται επιθετικά στις λειτουργίες του κράτους, των ανεξάρτητων θεσμών, της Δικαιοσύνης. Δεν θα τους επιτρέψουμε αυτή την εκτροπή. Να το γνωρίζουν καλά. Τονίζω επίσης, για το πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ότι η αλήθεια θα λάμψει και η ευθύνη θα πληρωθεί».

Ακόμη επαναλαμβάνει την απόφασή του, μόλις η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές, να συστήσει εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή, που θα διερευνήσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015. «Το οφείλουμε σ’ ένα λαό, που εξαπατήθηκε και πληρώνει βαρύ τίμημα στη ζωή του από την ανικανότητα και την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο οικουμενικής, ο κ. Μητσοτάκης απαντά: «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και στο ΣΥΡΙΖΑ. Και ποτέ δε θα συμμετείχα σε Κυβέρνηση συνεργασίας με κόμματα και πρόσωπα που δεν εμπιστεύομαι στοιχειωδώς. Αν ο κ. Τσίπρας αποχωρήσει ή απωλέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που τον στηρίζει, τότε – όπως προβλέπει το Σύνταγμα – θα πάμε σε εκλογές στις οποίες θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία. Το πιστεύω ακράδαντα. Μια οικουμενική Κυβέρνηση, με ατέρμονες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ δυνάμεων με τεράστιες αντιθέσεις, δεν μπορεί να λειτουργήσει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο