Εκλογές στις 24 Απριλίου αποφάσισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, θα προχωρήσει τελικά στη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών βάσει χρονοδιαγράμματος στις 24 Απριλίου, παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης και το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει αυτή στις εκλογές.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, θα προχωρήσει τελικά στη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών βάσει χρονοδιαγράμματος στις 24 Απριλίου, παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης και τις προειδοποιήσεις της ότι σε περίπτωση που οι εκλογές πραγματοποιηθούν τότε, η ίδια δεν θα συμμετάσχει σε αυτές.
Ο Ν.Γκρούεφσκι, σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ανέφερε ότι το κόμμα του, το VMRO-DPMNE, αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή εκλογών στις 24 Απριλίου, ώστε η χώρα να εξέλθει από την πολιτική κρίση.
Η Ολομέλεια της Βουλής συγκαλείται για να επικυρώσει την παραίτηση του Ν.Γκρούεφσκι από το πρωθυπουργικό αξίωμα.
Ακολούθως, η Βουλή της χώρας, στην οποία τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού του Νίκολα Γκρούεφσκι διαθέτουν ισχυρή πλειοψηφία, θα προχωρήσει στην ανάδειξη μίας υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι ο γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE, Έμιλ Ντιμτρίεφ, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του Ν.Γκρούεφσκι.
Η κίνηση του Ν.Γκρούεφσκι να δρομολογήσει τις εξελίξεις για να διεξαχθούν οι εκλογές στις 24 Απριλίου, θεωρείται από αναλυτές στα Σκόπια ως «αιφνιδιαστική», καθώς μόλις πριν από δύο ημέρες είχαν αποτύχει οι συνομιλίες των πολιτικών αρχηγών της ΠΓΔΜ για την οριστικοποίηση των εκλογών κατά την παραπάνω ημερομηνία, λόγω των αντιρρήσεων της αντιπολίτευσης.
Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ, είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση που διεξαχθούν εκλογές στις 24 Απριλίου, το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει σε αυτές, καθώς όπως είχε αναφέρει, δεν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις εκείνες που θα διασφαλίζουν δίκαιες και δημοκρατικές εκλογές, επιρρίπτοντας γι’ αυτό την ευθύνη στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι.
Ο Νίκολα Γκρούεφσκι από τη μεριά του, είχε κατηγορήσει τον Ζόραν Ζάεβ ότι αναζητά δικαιολογίες για να αποφύγει τις εκλογές στις 24 Απριλίου, επειδή γνωρίζει ότι θα ηττηθεί σε αυτές.
Υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών στις 24 Απριλίου έχουν ταχθεί και τα δύο μεγαλύτερα αλβανικά κόμματα στη χώρα: το DUI του Αλί Αχμέτι και το αντιπολιτευόμενο DPA του Μεντούχ Θάτσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βρετανία: Νέα αποστασία βουλευτή των συντηρητικών – Μεταπήδησε στο κόμμα του Φάρατζ
- Ρόκετς – Πέλικανς 119-110: Σπουδαία νίκη και ματς-ορόσημο για τον Ντουράντ (vids)
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 11 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο – Πάνω από 60 αγνοούμενοι
- Ιράν: η Ισλαμική Δημοκρατία στο σταυροδρόμι
- Όταν τα ντοκιμαντέρ γίνονται screen therapy: Από το πολιτικό χάος στη μαγεία της σύνδεσης και το προσωπικό στοίχημα ενός διάσημου σεφ
- Σχεδόν μισός αιώνας – Οι πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς «Δυναστεία» 45 χρόνια μετά την πρεμιέρα
- Κίνηση στους δρόμους: Κλειστές λωρίδες λόγω έργων σε Κηφισό, Αττική Οδό και Βουλιαγμένης – Πού υπάρχουν προβλήματα
- Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)




















![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442