Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ξεκίνησε η επιχείρηση «Ποσειδών» της Frontex

Ξεκίνησε η επιχείρηση «Ποσειδών» της Frontex

Σε εφαρμογή έθεσε η Frontex, σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές, τη νέα επιχείρηση «Ποσειδών», με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των εξωτερικών συνόρων. Στην επιχείρηση, που διεξάγεται σε έξι νησιά του Αιγαίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου, μετέχουν αξιωματούχοι της Frontex καθώς και αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Σε εφαρμογή έθεσε η Frontex, σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές, τη νέα επιχείρηση «Ποσειδών», με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των εξωτερικών συνόρων. Στην επιχείρηση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου, μετέχουν αξιωματούχοι της Frontex καθώς και αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με το Έθνος, καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης αναμένεται ότι θα μετάσχουν 520 αξιωματικοί, εμπειρογνώμονες και διερμηνείς, που θα ασχοληθούν με τις καταγραφές, τον έλεγχο όσων εισέρχονται στη χώρα, τη δακτυλοσκόπηση, τον εντοπισμό πλαστών εγγράφων, ενώ θα διεξάγονται και περιπολίες.

Η επιχείρηση διεξάγεται σε έξι νησιά. Στη Λέσβο, που δέχεται και τη μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση, θα τοποθετηθούν 272 αξιωματικοί, στη Χίο 94, στην Κω 45, στη Λέρο 30 και στη Σάμο 73. Επίσης, στο Καστελόριζο θα τοποθετηθεί πλωτό σκάφος. Στο πλαίσιο της επιχείρησης χρησιμοποιούνται 22 οχήματα, ενώ από τη Frontex διατέθηκαν 15 πλοία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο