Υλικά • 2 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης (μπορείτε να χτυπήσετε στο μπλέντερ • 1/2 φλιτζάνι ολόκληρα αμύγδαλα • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο • 2 αυγά • 1/3 κούπας παρθένο ελαιόλαδο • 1 φλιτζάνι πουρέ μήλου • 2 κουταλιές της σούπας μέλι • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα (εσσάνς) αμυγδάλου • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας • 1/3 του φλιτζανιού αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 185c. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι βρώμης, τα ολόκληρα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε καλά. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο του μίγματος και προσθέστε τα αυγά, τον πουρέ μήλου, το ελαιόλαδο, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, πολύ καλά. Αδειάστε το μίγμα σε μια κανονικού μεγέθους φόρμα για κέικ (στρωμένη με λαδόκολλα). Πάρτε μια χούφτα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και σκορπίστε τα πάνω σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Τελειώστε με λίγο περισσότερο μοσχοκάρυδο, αν θέλετε. Βάλτε το κέικ στο φούρνο και ψήστε για 45 λεπτά. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε το απ’ την φόρμα και τοποθετήστε το σε μια σχάρα για να κρυώσει πιο γρήγορα. Σερβίρετε αυτό το κέικ πρωινού σκέτο, με μια κουταλιά απ’ το αγαπημένο σας γιαούρτι ή τυρί filadelphia. Eίναι καλύτερα να φυλάσσεται στο ψυγείο μετά από μία ημέρα κι αν σας περισσέψει μετά από 4 ημέρες στο ψυγείο, βάλτε το στην κατάψυξη.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.