
Δεκάδες συλλήψεις σε Κωνσταντινούπολη για την επίθεση στην Αγκυρα
Περίπου 50 αλλοδαποί συνελήφθησαν την Κυριακή το πρωί στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια τεράστιας αστυνομικής επιχείρησης που είχε στόχο πρόσωπα που συνδέονται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο φέρεται να ευθύνεται για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο στην Άγκυρα.
Περίπου 50 αλλοδαποί συνελήφθησαν την Κυριακή το πρωί στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια τεράστιας αστυνομικής επιχείρησης που είχε στόχο πρόσωπα που συνδέονται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο φέρεται να ευθύνεται για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο στην Άγκυρα, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Οι έρευνες που έκανε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχαν στόχο πολλά διαμερίσματα στη συνοικία Πεντίκ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Το NTV δεν διευκρίνισε την εθνικότητα των συλληφθέντων, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στην ασφάλεια για να ανακριθούν.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, οι συλληφθέντες προετοιμάζονταν να μεταβούν στο Ιράκ και τη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.
Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έχει δείξει το Ισλαμικό Κράτος ως βασικό ύποπτο για τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 10 Οκτωβρίου στην Άγκυρα στη διάρκεια μιας «πορείας για την ειρήνη», από την οποία σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 102 άνθρωποι.
Έντεκα ύποπτοι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας και παραπέμφθηκαν σε δικαστήριο της Άγκυρας το οποίο είτε θα τους ασκήσει κατηγορίες είτε θα τους αφήσει ελεύθερους, διευκρίνισαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η Αστυνομία υποπτεύεται ότι πίσω από την επίθεση αυτή κρύβονται δύο νεαροί Τούρκοι από την πόλη Αντιγιαμάν, στα νότια, που θεωρείται προπύργιο των ισλαμιστών.
Ένας εκ των δύο είναι αδελφός του φερόμενου ως δράστη προηγούμενης επίθεσης που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος, από την οποία σκοτώθηκαν τον Ιούλιο 34 άνθρωποι στην πόλη Σουρούτς, κοντά στα συριακά σύνορα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Πυροβολισμοί κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπέρνλι
- DeathList 2026: Τζο Μπάιντεν, Τζούντι Ντεντς και Νόαμ Τσόμσκι στη μακάβρια λίστα των «μελλοθάνατων»
- Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Βασιλείου – Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, Γεραπετρίτη και Ακιντζί
- Σε εκτελέσεις διαδηλωτών καλεί ανώτερος κληρικός στο Ιράν – «Είναι υπηρέτες των ΗΠΑ»
- ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για τις ισχυρές δυνάμεις που υποσκάπτουν τη διεθνή συνεργασία
- Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Πήρε το ντέρμπι στο ντεμπούτο του Κάρικ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442