Σοκαριστήκαμε μόλις ανακαλύψαμε πώς ολόκληρη τη ζωή μας δεν ξέραμε να κόβουμε κέικ και τούρτες, ώστε να κρατιούνται φρέσκα (αν περισσέψει κάτι) για μέρες και μέρες. Εδώ θα ενημερωθείτε κι εσείς για το τι πρέπει να κάνετε, με το tip που θα σας αλλάξει τη ζωή (λέμε τώρα) και την επόμενη τούρτα να την κόψετε […]
Σοκαριστήκαμε μόλις ανακαλύψαμε πώς ολόκληρη τη ζωή μας δεν ξέραμε να κόβουμε κέικ και τούρτες, ώστε να κρατιούνται φρέσκα (αν περισσέψει κάτι) για μέρες και μέρες. Εδώ θα ενημερωθείτε κι εσείς για το τι πρέπει να κάνετε, με το tip που θα σας αλλάξει τη ζωή (λέμε τώρα) και την επόμενη τούρτα να την κόψετε σωστά.
Ο τριγωνικός τρόπος κοπής, λοιπόν, δεν είναι σωστός. Ο συγγραφέας και μαθηματικός, Alex Bellos συστήνει μια διαφορετική προσέγγιση με την οποία όση τούρτα περισσέψει θα παραμείνει ολόφρεσκη, κι αυτό με τον «επιστημονικό» τρόπο.
Αναφέρει το «Editor from Nature», ένα εβδομαδιαίο επιστημονικό περιοδικό, που χρονολογείται από τον Δεκέμβριο του 1906. Ο Bellos, ακολουθώντας τις οδηγίες του προηγούμενου αιώνα, κόβει και αφαιρεί από το κέντρο της τούρτας ένα μακρύ κομμάτι τη φορά, επιτρέποντας στα δύο μισά και μετά στα δύο τέταρτα να μπορούν να ξαναενωθούν. Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε και στα επόμενα γενέθλια, θα ξέρετε τι να κάνετε.