Νέος κύκλος μαθημάτων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου
Νέες σειρές μαθημάτων ξεκινούν από τον Οκτώβριο στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Στοά Βιβλίου. Το λεξιλόγιο της ελληνικής, τα σπουδαία μνημεία της Δυτικής Ελλάδας, η τέχνη του κινηματογράφου, οι μεγάλοι Έλληνες ποιητές, η Φιλοσοφία στην εποχή της κρίσης, η τέχνη του χορού είναι οι θεματικές που θα αναπτυχθούν σε αυτό τον κύκλο μαθημάτων.
Νέες σειρές μαθημάτων ξεκινούν από τον Οκτώβριο στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Στοά Βιβλίου. Το λεξιλόγιο της ελληνικής, τα σπουδαία μνημεία της Δυτικής Ελλάδας, η τέχνη του κινηματογράφου, οι μεγάλοι Έλληνες ποιητές, η Φιλοσοφία στην εποχή της κρίσης, η τέχνη του χορού είναι οι θεματικές που θα αναπτυχθούν σε αυτό τον κύκλο μαθημάτων.
Αναλυτικά, ο καθηγητής Γ.Μπαμπινιώτης θα πραγματοποιήσει σειρά πέντε μαθημάτων για την ελληνική γλώσσα με τίτλο «Οι λέξεις τής Ελληνικής» (από τις 7 Δεκεμβρίου).
Τα μεγάλα μνημεία της Δυτικής Ελλάδας θα αποκαλυφθούν στη σειρά πέντε μαθημάτων αρχαιογνωσίας με τίτλο «Αιτωλία, Ακαρνανία, Ήπειρος: μια δυναμική περιοχή τού αρχαίου ελληνισμού». Συντονίζει και διδάσκει ο καθηγητής Βασίλης Λαμπρινουδάκης και άλλοι διακεκριμένοι αρχαιολόγοι (Λάζαρος Κολώνας, Γιώργος Ρήγινος, Λίνα Μενδώνη κ.ά από τις 27 Οκτωβρίου.
Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής θα μάς μυήσει στην τέχνη τού κινηματογράφου στη σειρά πέντε μαθημάτων με τίτλο «Αναζητώντας την ψυχή στον κινηματογράφο» από τις 19 Οκτωβρίου.
Ο καθηγητής Ευριπίδης Γαραντούδης θα διδάξει πέντε μαθήματα για τη νεοελληνική ποίηση με τίτλο «Ο ποιητικός κανόνας και οι εκλεκτικές συγγένειές του: Σολωμός, Κάλβος, Παλαμάς, Καβάφης, Σεφέρης, Ελύτης» από τις 21 Οκτωβρίου.
Ο καθηγητής Παύλος Κόντος θα προσεγγίσει την κρίση με φιλοσοφικό στοχασμό μέσα από τα πέντε μαθήματά του με τίτλο «Φιλοσοφία: ο Ασκληπιός τής κρίσης;» από τις 22 Οκτωβρίου.
Θεωρητικοί τού χορού αλλά και δημιουργοί θα μιλήσουν για την τέχνη του χορού διαχρονικά αλλά με έμφαση στον 20ό αι. στα πέντε μαθήματα με τίτλο «Ο ρόλος τού χορού στον πολιτισμό». Θα διδάξουν: Δημήτρης Παπαϊωάννου, Κλημεντίνη Βουνελάκη, Μάρω Μαρμαρινού, Μαρία Τσουβαλά, Νατάσα Χασιώτη, Τάσος Κουκουτάς κ.ά. (από τις 22 Οκτωβρίου).
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και για εγγραφές www.stoabibliou.gr, 210 3253989, 210 3244538
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας