Ουρές σχηματίζονται έξω από τα ΚΤΕΟ, καθώς την Τετάρτη λήγει η πρώτη καταληκτική προθεσμία για όσα οχήματα δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο έως 30/06/14.

Τόσο στα ιδιωτικά όσο και στα δημόσια ΚΤΕΟ, οι κάτοχοι οχημάτων έχουν στηθεί σε ουρές πολλών μέτρων έως και το απόγευμα.

Η αναμονή φτάνει και τις δυο ώρες στους έχοντες ραντεβού ενώ σε όσα ΚΤΕΟ δέχονται εκτός ραντεβού, η αναμονή μπορεί να υπερβαίνει και τις πέντε ώρες.

Για όσους παραβλέψουν την προθεσμία, προβλέπονται αρκετά υψηλότερα πρόστιμα.

Η δεύτερη προθεσμία είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και αφορά όσα οχήματα είναι εκπρόθεσμα από 1/07/14 έως τέλος του ’14, ενώ η τρίτη και τελευταία προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και αφορά όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το δελτίο ΚΤΕΟ μέσα στο 2015.

Αν παρέλθουν αυτές οι ημερομηνίες τότε οι ιδιοκτήτες ΙΧ χάνουν την έκπτωση και, εκτός από το κόστος τεχνικού ελέγχου που κυμαίνεται από 40 έως 55 ευρώ, θα πληρώσουν 65 ευρώ πρόστιμο καθυστέρησης και 150 ευρώ επιπλέον πρόστιμο που θα βεβαιώνεται από την Εφορία, δηλαδή η συνολική επιβάρυνση θα φθάσει τα 215 ευρώ.

Επίσης ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα επιβαρυνθεί με πρόστιμο 450 ευρώ, σε περίπτωση τροχαίου ελέγχου.

Όσοι οδηγοί πρόλαβαν μέχρι και σήμερα, Τετάρτη, να περάσουν εκπρόθεσμα τα αυτοκινητά τους από έλεγχο ΚΤΕΟ τότε θα πληρώσουν το κόστος του ελέγχου και μόνο 33 ευρώ ως πρόστιμο, αντί για 215 ευρώ.

Πάντως, αρκετοί είναι οι δηγοί που αμέλησαν τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ 2,5 εκατ. οχήματα και περίπου 1 εκατ. δίκυκλα.

Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να ενισχύσει τη βάρδιας των εργαζομένων στο δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού, προκειμένου να αντιθμετωπιστεί η αθρόα προσέλευση των οδηγών ΙΧΕ.Οι περισσότεροι πάντως οδηγοί δείχνουν να προτιμούν τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ