Στο Παρίσι αντιπροσωπεία του ΣΕΒ για επενδύσεις και διεύρυνση συνεργασιών
Στο Παρίσι θα βρίσκεται Δευτέρα και Τρίτη αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου Θεόδωρο Φέσσα, για συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, καθώς και με τη διοίκηση του αντίστοιχου γαλλικού Συνδέσμου. Στόχος των επαφών είναι η προσέλκυση γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα και η διερεύνηση πιθανών πεδίων συνεργασιών σε μια σειρά από τομείς της ελληνικής οικονομίας.
Στο Παρίσι θα βρίσκεται Δευτέρα και Τρίτη αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου Θεόδωρο Φέσσα, για συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, καθώς και με τη διοίκηση του αντίστοιχου γαλλικού Συνδέσμου.
Στόχος της επίσκεψης είναι η προετοιμασία του εδάφους για προσέλκυση γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και η διερεύνηση πιθανών πεδίων συνεργασιών σε μια σειρά από τομείς της ελληνικής οικονομίας.
Στην αποστολή θα μετέχουν επιχειρηματίες και εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων από ευρύ φάσμα, όπως: κατασκευές, ενέργεια, βιομηχανία (μέταλλα), φάρμακα, λιανεμπόριο, πληροφορική & επικοινωνίες, ασφάλειες, τράπεζες και βιομηχανικός εξοπλισμός.
Σε δήλωσή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας κάνει λόγο για «ελληνογαλλική συμμαχία για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη» και προσθέτει:
«Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τη γαλλική πλευρά για τον καίριο ρόλο και τη σταθερή στήριξη που προσφέρει στη χώρα μας όλη αυτή την περίοδο. Είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε στους γάλλους συναδέλφους μας ότι η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα ευκαιριών για επενδύσεις, που είναι μονόδρομος να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Είμαστε εδώ επίσης για να αναστρέψουμε το κλίμα φυγής μεγάλων γαλλικών επενδύσεων τα προηγούμενα χρόνια από τη χώρα μας και να αναδείξουμε νέα πεδία συνεργασίας.
» Είμαστε τέλος εδώ για να επιβεβαιώσουμε ότι η Ελλάδα αποτελεί ζωτικό κομμάτι της Ευρώπης και της Ευρωζώνης, καθώς διαθέτει και την πολιτική συναίνεση αλλά και βούληση για να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Η ανάπτυξη και η ευημερία της χώρας μας είναι στενά συνυφασμένες με τη συνεργασία, την εξωστρέφεια και τις επενδύσεις και σε αυτήν την εθνική προσπάθεια οι επιχειρηματικές συμπράξεις με τις γαλλικές επιχειρήσεις αποτελούν ευκαιρία και για τις δύο χώρες».
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ θα συναντηθεί σήμερα, Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν καθώς και με τη διοίκηση του γαλλικού Συνδέσμου (MEDEF) με την οποία θα παραχωρήσουν και κοινή συνέντευξη Τύπου. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν που μας έδωσε «από σεβασμό» 20 τάνκερ με πετρέλαιο, δηλώνει ο Τραμπ
- Ελ Σαλβαδόρ: Να τερματιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά η HRW από τον Μπουκέλε
- Ιράν: Πάνω από 100.000 πολιτικά κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις επιδρομές ΗΠΑ και Ισραήλ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442