Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Μείωση 15,4% του κύκλου εργασιών στην βιομηχανία τον Ιούλιο

Κατέρρευσε ο κύκλος εργασιών της ελληνικής βιομηχανίας τον Ιούλιο, εν μέσω κεφαλαιακών περιορισμών. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Ιουλίου 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιουλίου 2014, υποχώρησε κατά 15,4%. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013 είχε σημειωθεί αύξηση 0,5%.

Κατέρρευσε ο κύκλος εργασιών της ελληνικής βιομηχανίας τον Ιούλιο, εν μέσω κεφαλαιακών περιορισμών.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Ιουλίου 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιουλίου 2014, υποχώρησε κατά 15,4%. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013 είχε σημειωθεί αύξηση 0,5%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2014 – Ιουλίου 2015, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2013 – Ιουλίου 2014, παρουσίασε μείωση κατά 5,3%, έναντι μείωσης 4,2% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 15,4% το μήνα Ιούλιο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2014, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

  • Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 22,8%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη, εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
  • Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 15,2%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ειδών ένδυσης, ξύλου και φελλού, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, μη μεταλλικών ορυκτών και μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων.

Επίσης, η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 15,4% το μήνα Ιούλιο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2014, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής: Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 17,8%. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 11,7%.

Η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 17,8% το μήνα Ιούλιο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2014, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

  • Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 35,3%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
  • Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 17,6%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, μη μεταλλικών ορυκτών, βασικών μετάλλων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 11,7% το μήνα Ιούλιο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2014, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

  • Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 13,6%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
  • Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 11,7%.Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ειδών ένδυσης, ξύλου και φελλού και παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα.

Επίσης, η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς στη Βιομηχανία κατά 11,7% το μήνα Ιούλιο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2014, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

  • Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 8,8%.
  • Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης κατά 20,7%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο