ΠΟΜΙΔΑ για ΕΝΦΙΑ: Άδικη η απαλλαγή των ιδιοκτητών εκτός σχεδίου γης
Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει πιο δίκαιος μόνο αν πληρώνουν και οι κάτοχοι της εκτός σχεδίου γης, οι οποίοι σήμερα ουσιαστικώς φοροαπαλλάσσονται, πληρώνοντας μόλις ένα ευρώ ανά στρέμμα το χρόνο, αναφέρει με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) .
Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει πιο δίκαιος μόνο αν πληρώνουν και οι κάτοχοι της εκτός σχεδίου γης, οι οποίοι σήμερα ουσιαστικώς φοροαπαλλάσσονται, πληρώνοντας μόλις ένα ευρώ ανά στρέμμα το χρόνο, αναφέρει με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) .
«Αν καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ, κ. υπουργέ, αντί να τον προσαυξήσετε, σε συνδυασμό
με μια μικρή αύξηση της ετήσιας ανά στρέμμα φορολογίας της εκτός σχεδίου
περιουσίας, θα έχετε συμβάλλει στην επανεκκίνηση όχι μόνον της
οικοδομής, αλλά και ολόκληρης της οικονομίας μας» αναφέρεται στην επιστολή.
«Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει «πιο δίκαιος» μόνον αν έχουμε τη γενναιότητα να νομοθετήσουμε να συνεισφέρουν όλοι, και ιδιαίτερα όλοι εκείνοι που μέχρι σήμερα δεν πληρώνουν απολύτως ή σχεδόν τίποτε. Δηλαδή να τον πληρώνουν όχι μόνον οι κάτοχοι απρόσοδης, πλέον, αστικής ακίνητης περιουσίας, αλλά και οι κάτοχοι της εκτός σχεδίου γης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ενέργεια: Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΝ – Συγκαλείται η ομάδα διαχείρισης κρίσεων για καύσιμα και αέριο
- Ο κόσμος μιλά για ισότητα, οι γυναίκες ζουν άλλη πραγματικότητα – Παγκόσμιος κανόνας η οικονομική ανισότητα
- Klavdia: Ερωτευμένη ξανά – ποιος της έκλεψε την καρδιά
- The Chase: Με ρεκόρ σεζόν ξεκίνησε η εβδομάδα
- Κύπρος: Παραμένει ο συναγερμός στο Ακρωτήρι – Σύσταση στους πολίτες να φτιάξουν προληπτικά σακίδιο έκτακτης ανάγκης
- Έτοιμος ο Ναν για τον Ολυμπιακό – Τι ισχύει για Λεσόρ
- Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Ζώγιας
- Ξεκινάει η κατασκευή νέου κολυμβητηρίου στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442