Σεβίλλη: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους, νεκροί τέσσερις επιβαίνοντες
Στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Airbus A44M συνετρίβη το Σάββατο πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Σεβίλλης, στη νότια Ισπανία. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοινώνοντας πως όλα μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους. Επτά άτομα επέβαιναν στο αεροσκάφος και τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ δύο είναι σοβαρά τραυματισμένοι.
Στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Airbus A44M συνετρίβη το Σάββατο σε περιοχή πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Σεβίλλης, στη νότια Ισπανία.
Την είδηση επιβεβαίωσε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, λέγοντας ότι πιθανότατα όλοι είναι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί.{{{ map }}}
Αργότερα, όμως, οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών της Ισπανίας ανακοίνωσαν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν επτά άτομα, όλα ισπανοί πολίτες, εργαζόμενοι στην Spanish Airbus.
Επτά άτομα επέβαιναν στο αεροσκάφος και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ δύο είναι σοβαρά τραυματισμένοι.
Νωρίτερα, η εφημερίδα El Pais είχε γράψει στην ηλεκτρονική της έκδοση πως στο αεροσκάφος επέβαιναν οκτώ ώς δέκα άνθρωποι.
Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας έχει αναρτηθεί βίντεο που δείχνει μαύρο καπνό να αναδύεται από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης και πληροφορίες αναφέρουν ότι η συντριβή οφείλεται σε μηχανική βλάβη που παρατηρήθηκε λίγο μετά την απογείωσή του. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλάνο χτύπησε μια γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος την ώρα που οι πιλότοι προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση.
Ο Μαριάνο Ραχόι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει τις οικογένειες όλων των επιβαινόντων.
Η Airbus ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο επρόκειτο να πουληθεί στην Τουρκία, ενώ και η Ισπανία έχει παραγγείλει 27 αεροσκάφη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
- Περισσότερους από 1.200 νεκρούς θρηνεί ο Λίβανος – Το Ισραήλ κινείται για την κατοχή του νοτίου μέρους της χώρας
- Σφοδρές αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο
- Το Ιράν «στέκεται» στον πόλεμο με όπλο την «οικονομία της αντίστασης»
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς… έγινε γήπεδο! (pics)
- Τι είναι το E-3 Sentry AWACS, το εναέριο κέντρο επιχειρήσεων που χτυπήθηκε από το Ιράν
- Σοκαριστικό βίντεο με τον 16χρονο μαχαιρωμένο στο Αγρίνιο – Οι δραματικές στιγμές μετά το αιματηρό επεισόδιο
- Σε συμπληγάδες τα εργοστάσια στη Γαλλία – Αύξηση 30% στα λουκέτα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-136x85.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442