Νέα νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον μαχητικό Κόροιβο Αμαλιάδας
Τη δεύτερη διαδοχική νίκη πανηγύρισε η ΑΕΚ επικρατώντας, 76-67, του Κοροίβου Αμαλιάδας, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Η Ένωση έφτασε τις 7 νίκες στο σύνολο, ενώ η ομάδα της Ηλείας παρέμεινε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 4 νίκες - 10 ήττες.
Τη δεύτερη διαδοχική νίκη πανηγύρισε η ΑΕΚ επικρατώντας, 76-67, του Κοροίβου Αμαλιάδας, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Η Ένωση έφτασε τις 7 νίκες στο σύνολο, ενώ η ομάδα της Ηλείας παρέμεινε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 4 νίκες – 10 ήττες.
Νταμπλ νταμπλ, με 13 πόντους, 14 ριμπάουντ σημείωσε ο Ποπς Μενσά Μπονσού, 12 πόντους πέτυχε ο Αθηναίου, ενώ από 11 πόντους είχαν οι Χέρστον και Ίνγκλις. Από τους ηττημένους, οι Ρούμπιο και Ντέιβις πάλεψαν για την ανατροπή έχοντας συγκομιδή 16 και 15 πόντους αντίστοιχα.
Η ΑΕΚ κυριάρχησε μετά το τζάμπολ, προηγήθηκε με 19-7 στο 10΄ και με 25-11 εν συνεχεία, με ηγέτες τους Ποπς Μενσά Μπονσού και Γιάννη Αθηναίου που είχαν από 7 πόντους. Ο Βρετανός σέντερ μάλιστα μετρούσε ήδη και 7 ριμπάουντ.
Στον αντίποδα, ο Κόροιβος δεν έβρισκε λύσεις επιθετικά και ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ήταν οι 4 πόντοι του Μαγκέτ και οι 3 του Βασίλιεβιτς. Με υπεροχή στα ριμπάουντ (25 η Ένωση έναντι 17 του Κοροίβου), οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα πήγαν στο +16 στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, 35-19.
Στην 3η περίοδο, πάντως οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου αντέδρασαν όπως φαίνεται και από το επιμέρους σκορ (24-14 σ’ αυτό το διάστημα). Αν και οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με 45-26, ο Κόροιβος απάντησε με επιμέρους σκορ 4-17, από Τέρνερ, Μάρσαλ, Ρούμπιο και Μαγκέτ. Το 49-43 του 30΄ έδειχνε πως η 4η περίοδος θα ήταν… ντέρμπι, αλλά αυτό δεν το επέτρεψε η ΑΕΚ. Χέρστον, Σάκοτα και Μενσά Μπονσού διαμόρφωσαν το 56-45 στο 34ο λεπτό.
Εστω κι αν ο Ντέιβις απάντησε με τρίποντο και μαζί με δύο βολές του Μάρσαλ, η ομάδα της Αμαλιάδας μείωσε σε 56-50, το τρίποντο του Ντελινινκάιτς και το λέι απ του Χέρστον έδωσαν και πάλι απόσταση ασφαλείας στην ΑΕΚ, 61-50. Πέντε ακόμη πόντοι του Ντέιβις και 2 βολές του Ρούμπιο επέτρεψαν στον Κόροιβο να πλησιάσει, 63-57… όμως Σάκοτα και Αθηναίου έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Ένωσης, 68-57, με 1:30΄΄ λεπτό εναπομείναντα χρόνο.
Τα δεκάλεπτα: 19-7, 35-19, 49-43, 76-67.
Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Γκούμας, Παντελίδης
ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Παπαντωνίου 5 (1), Ντελινινκάιτις 8 (1), Σάκοτα 9, Πολυτάρχου, Χέρστον 11, Ουίλιαμς 4, Αθηναίου 12 (2), Μιλόσεβιτς 3, Μενσά-Μπονσού 13, Ίνγκλις 11 (1).
Κόροιβος Αμαλιάδας (Χάρης Μαρκόπουλος): Μαγκέτ 8, Μάρσαλ 9 (1), Γιαννακίδης, Αγγελόπουλος 2, Παπαπέτρου 4, Ντέιβις 15 (3), Βασίλιεβιτς 3, Κανονίδης, Φιλιππάκος, Τέρνερ 10, Ρούμπιο 16, Γαλιώτος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ακινητοποιήθηκε το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα – Θεσσαλονίκη μετά από σύγκρουση με ζώο
- Το γραφένιο θα γκρεμίσει το λίθιο από τον «θρόνο» της αποθήκευσης ενέργειας;
- Η Κίνα απλώνει οικονομικά δίχτυα στην Κεντρική Ασία – Τα εμπορικά στοιχεία
- Χανιά: Τρίγωνα κάλαντα και… μπαλωθιές – Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου με κρότο
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο πλήγωσε τον Μάθιου Λίλαρντ με τις δηλώσεις του, αλλά «ποιος νοιάζεται;»
- Συνελήφθη διεθνής ποδοσφαιριστής στην Αγγλία ως ύποπτος για επίθεση
- Απαγόρευση εισόδου σε πολίτες 30 χωρών ετοιμάζουν οι ΗΠΑ
- Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Κρατούμενος άρπαξε σωφρονιστικό υπάλληλο και τον απείλησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442