Έπρεπε να έχουμε καλύτερη παρουσία στο Παρίσι, αναγνωρίζει ο Λευκός Οίκος
Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν υψηλού επιπέδου παρουσία στην ιστορική πορεία κατά της τρομοκρατίας που έγινε στο Παρίσι. Πάντως, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ο Τζον Κέρι θα πάει την Πέμπτη στο Παρίσι για συνομιλίες σχετικά με την αντιμετώπιση της εξτρεμιστικής βίας.
Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν εκπροσωπήθηκαν σε υψηλό επίπεδο στην ιστορική πορεία κατά της τρομοκρατίας που έγινε στο Παρίσι, παρουσία τουλάχιστον 50 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.
«Έπρεπε να στείλουμε αξιωματούχο υψηλότερου επιπέδου» αναγνώρισε ο Τζος Έρνεστ, απαντώντας στις επικρίσεις που εκφράστηκαν στον Τύπο σχετικά με την απουσία του Μπαράκ Ομπάμα, του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν ή ενός εκ των υπουργών της αμερικανικής κυβέρνησης σε αυτήν την άνευ προηγούμενο συγκέντρωση αλληλεγγύης.
«Εάν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, ο ίδιος ο πρόεδρος θα επιθυμούσε διακαώς να μπορέσει να παραστεί» επισήμανε, προβάλλοντας ως δικαιολογία το σύντομο διάστημα μεταξύ της ανακοίνωσης της πορείας και της πραγματοποίησής της και τις προϋποθέσεις που έχει κάθε ταξίδι του προέδρου στο εξωτερικό.
Πάντως, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Τζον Κέρι θα πάει την Πέμπτη στο Παρίσι για συνομιλίες σχετικά με την αντιμετώπιση της εξτρεμιστικής βίας.
Ακόμη κι ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, που βρισκόταν στο Παρίσι για συνάντηση με ευρωπαίους υπουργούς επί των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για τον κίνδυνο επιθέσεων, δεν φάνηκε.
Στο CNN, ενδεικτικά, ακούστηκαν απλώς φωνές πως η απουσία αυτή έδωσε λάθος μήνυμα. Στο πιο εχθρικό για τον Ομπάμα τηλεοπτικό δίκτυο Fox, η παρουσιάστρια στηλίτευε την απουσία του Ομπάμα ρωτώντας «πού είναι ο πρόεδρος».
Την ευκαιρία δεν έχασαν υψηλόβαθμα στελέχη των Ρεπουμπλικανών, όπως ο Νιουτ Γκίνγκριτς (πρώην πρόεδρος της Βουλής και επίδοξος υποψήφιος του κόμματος για τις τελευταίες προεδρικές εκλογές) που ανέφερε πως «η άρνηση του Ομπάμα να συμμετέχει» ήταν «συνέχιση της δειλίας».
Αντιθέτως πάντως, οι ίδιοι οι Γάλλοι πρόσεξαν μεν την απουσία του Ομπάμα αλλά δεν φάνηκαν να… παρεξηγούνται: Αρκετοί τηλεοπτικοί σχολιαστές σημείωσαν με «κατανόηση» το ότι θα ήταν ουσιαστικά αδύνατη η παρουσία του σε μία πορεία, δεδομένου του επιπέδου ασφαλείας με την οποία ο κάθε αμερικανός πρόεδρος πρέπει να κινείται σε ανοικτούς χώρους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ελ Σαλβαδόρ: Να τερματιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά η HRW από τον Μπουκέλε
- Ιράν: Πάνω από 100.000 πολιτικά κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις επιδρομές ΗΠΑ και Ισραήλ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442