«Λυπάμαι για τους νέους δημιουργούς», λέει ο Σερ Πολ Μακ Κάρτνεϊ
«Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το μέσο στο οποίο διανέμεται η μουσική, έχουμε περάσει από το βινύλιο, στις κασέτες, στα CD, στα downloads και τώρα στο streaming», είπε ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ, μιλώντας στην εκπομπή του BBC για την τεχνολογία BBC Click. «Λυπάμαι όμως τους νεαρούς στιχουργούς και συνθέτες», είπε ο Σερ Πολ.
«Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το μέσο στο οποίο διανέμεται η μουσική, έχουμε περάσει από το βινύλιο, στις κασέτες, στα CD, στα downloads και τώρα στο streaming», είπε ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ, μιλώντας στην εκπομπή του BBC για την τεχνολογία BBC Click. «Λυπάμαι όμως για τους νέους ανθρώπους που είχαν το μοναδικό τους hit και δεν πληρώθηκαν γι’αυτό. Παλαιότερα, η μουσική γινόταν αντικείμενο κλοπής, σήμερα όμως πληρώνεται και οι νεαροί δημιουργοί θα έπρεπε να πληρώνονται ανάλογα», είπε ο δημιουργός.
Αφορμή για την εμφάνιση του διάσημου μέλους των Beatles στάθηκε το τραγούδι του για το βιντεοπαιχνίδι Destiny.
H συζήτηση μεταξύ των καλλιτεχνών έχει ενταθεί καθώς αυξάνονται οι φωνές που λένε ότι δεν πληρώνονται αρκετά από τις υπηρεσίες διάθεσης μουσικής με τεχνολογία ροής (streaming).