Επίσκεψη του Πατριάρχη Αντιοχείας στα γραφεία της «Αποστολής»
Για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η «Αποστολή» να βοηθήσει στην κατάσταση στη Συρία συζήτησαν ο Πατριάρχης Αντιοχείας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, στη διάρκεια επίσκεψης του πρώτου στα γραφεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης στην Αθήνα.
Για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η «Αποστολή» να βοηθήσει στην κατάσταση στη Συρία συζήτησαν ο Πατριάρχης Αντιοχείας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, στη διάρκεια επίσκεψης του πρώτου στα γραφεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης στην Αθήνα.
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι χριστιανοί στην Μέση Ανατολή και αναφέρθηκε στις προσπάθειες του να στηρίξει ανεξαρτήτως θρησκείας τους ανθρώπους που υποφέρουν.
«Πολλοί άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά, «εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, στερούνται τροφή, δεν έχουν την δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία και δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι χωρίς προβλήματα διαβίωσης ή χωρίς ένα νεκρό».
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας ζήτησε την άμεση συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό της «Αποστολής».
Τον Πατριάρχη Αντιοχείας συνόδευε ο κ.κ. Ιερώνυμος Β ́και ιεράρχες του Παλαιφάτου Ελληνοορθόδοξου Πατριαρχείου. Τον υποδέχθηκε ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας.
Οι δυο αντιπροσωπείες συζήτησαν τρόπους συνεργασίας και υποστήριξης από μέρους της «Αποστολής» στο Πατριαρχείο Αντιοχείας με βάση τις νέες πραγματικότητες, συνθήκες και ανάγκες, που έχουν προκύψει, ενώ συμφωνήθηκε να εξεταστεί η άμεση έναρξη της διδασκαλίας των Αρχαίων και νέων Ελληνικών στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Balamand στο Λίβανο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442