Το Κίεβο μιλά για τουλάχιστον 15 νεκρούς από το πλήγμα σε κονβόι προσφύγων
Το Κίεβο αναφέρει ότι έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής 15 σοροί από το κονβόι προσφύγων που χτυπήθηκε από πύραυλο στην ανατολική Ουκρανία, περιστατικό για το οποίο κατηγορεί τους φιλορώσους ενόπλους. Οι φιλορώσοι αρνούνται ευθύνη, λέγοντας πως οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποιούν πλήγματα σε εκείνη την περιοχή.
Το Κίεβο αναφέρει ότι έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής 15 σοροί από το κονβόι προσφύγων που χτυπήθηκε από πύραυλο στην ανατολική Ουκρανία, περιστατικό για το οποίο κατηγορεί τους φιλορώσους ενόπλους.
Οι φιλορώσοι αρνούνται ευθύνη, λέγοντας πως οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποιούν πλήγματα σε εκείνη την περιοχή.
«Έως τις 19.00 χθες βράδυ είχαμε ανασύρει 15 πτώματα. Η έρευνα συνεχίστηκε τη νύχτα και συνεχίζεται σήμερα» είπε την Τρίτη ο ‘Αντριι Λισένκο.
Οι ουκρανικές δυνάμεις κατηγορούν για την πολύνεκρη επίθεση τους φιλορώσους αυτονομιστές στην περιοχή αυτή, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες μεταξύ των δύο πλευρών.
Οι αντάρτες αρνούνται κάθε εμπλοκή. Η ουκρανική κυβέρνηση τόνισε ότι τα λεωφορεία στα οποία επέβαιναν οι πρόσφυγες είχαν λευκές σημαίες.