Κικίλιας: Έρχονται νέες επιτυχίες της ΕΛΑΣ στον τομέα της τρομοκρατίας
«Με την τρομοκρατία ο αγώνας είναι διαρκής και επίπονος και επιβάλλει από όλες τις πλευρές σοβαρότητα και κυρίως επαγρύπνηση» τονίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας και προαναγγέλλει νέες επιτυχίες της ΕΛΑΣ μετά την σύλληψη Μαζιώτη.
«Με την τρομοκρατία ο αγώνας είναι διαρκής και επίπονος και επιβάλλει από όλες τις πλευρές σοβαρότητα και κυρίως επαγρύπνηση» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.
Παράλληλα, προαναγγέλλει νέες επιτυχίες της αστυνομίας σε αυτόν τον τομέα, μετά τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη. «Το διακύβευμα είναι αυτή η ίδια η δημοκρατία μας. Πολύ σύντομα θα γράφετε για νέες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας» λέει.
Αναφέρει πως η προτεραιότητα του είναι η προστασία του πολίτη και πως γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο εκτιμά πως ο ρόλος της αστυνομίας είναι πρωτίστως προληπτικός. Για να συμβεί, ωστόσο, αυτό -όπως λέει- «η αστυνομία οφείλει να βγει από τα γραφεία και να έχει φυσική παρουσία στις γειτονιές και στην καθημερινότητα του πολίτη, επεμβαίνοντας μόνο όταν χρειάζεται να εφαρμόσει τον νόμο».
Βεβαιώνει πως η αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ θα προχωρήσει, όπως είχε σχεδιάσει ο προκάτοχός του υπουργός, ωστόσο, όπως τονίζει «αυτό δεν είναι αυτοσκοπός».
Σε ό,τι αφορά την πολιτική στάση που θα τηρήσει έναντι της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κικίλιας σημειώνει πως «η συντεταγμένη πολιτεία διώκει παραβατικές και εγκληματικές συμπεριφορές και όχι ιδέες».
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας