Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τα ανοικτά καταστήματα
Με απεργία και συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απάντησαν οι εμποροϋπάλληλοι στα ανοικτά καταστήματα, λόγω των εκπτώσεων. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Με απεργία και συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απάντησαν οι εμποροϋπάλληλοι στα ανοικτά καταστήματα, λόγω των εκπτώσεων.
Στην πρωτεύουσα, μέλη ομοσπονδιών εργαζομένων και οργανώσεων πραγματοποίησαν πορεία στην Ερμού, τοποθετώντας πανό έξω από μεγάλα καταστήματα.
Από νωρίς το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή του εμπορικού κέντρου.
Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους , όπως η Ερμού, η Αγίας Σοφίας, η Τσιμισκή και η Βενιζέλου.
Στη διάρκεια της πορείας φώναζαν συνθήματα υπέρ της διατήρησης της αργίας της Κυριακής ως τη μοναδική σταθερή μέρα ανάπαυσης των εργαζομένων και μοίραζαν φυλλάδια τυπωμένα στην ελληνική, αλλά και στην αγγλική γλώσσα, ώστε να ενημερωθούν και οι τουρίστες για τις θέσεις τους.
Νωρίτερα στους συγκεντρωμένους μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις «Λευκές Νύχτες» που διοργανώνονται στην Αττική με ανοιχτά τα καταστήματα έως αργά το βράδυ.
«Είναι ‘μαύρες’ για τους εμποροϋπαλλήλους, επειδή μας υποχρεώνουν να δουλέψουμε έως τις τρεις τα ξημερώματα» ανέφερε.
Την αντίθεσή τους στο μέτρο εξέφρασαν με ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέλη του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου και Χάρτου, του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, και της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης.
ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί το μέτρο
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ότι αγνοεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και υπονομεύει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
«Οι ανάγκες της πλειοψηφίας της κοινωνίας μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο συμφέρον των μεγάλων πολυκαταστημάτων και αλυσίδων, των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί το συγκεκριμένο μέτρο. Πρέπει να αποσυρθεί άμεσα» καταλήγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κείτ Γουίνσλετ: Περπατώντας στο κόκκινο χαλί αγκαλιά με τον γιο της στην πρεμιέρα της ταινίας τους
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442