Μπουλντόζες κατέστρεψαν ιστορικό μονοπάτι στη Νάξο
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Νάξο η προσπάθεια ιδιώτη να μετατρέψει σε δρόμο το αρχαίο μονοπάτι που ξεκινά από την Αγία Μαρίνα Δανακού και φτάνει μέχρι την κορυφή του όρους Ζα. Το περιστατικό έγινε την περασμένη Παρασκευή, όπου έκπληκτοι κάτοικοι της περιοχής είδαν μπουλντόζα να πραγματοποιεί εργασίες στο αρχαίο μονοπάτι του 1830 που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από την αρχαιολογία.
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Νάξο η προσπάθεια ιδιώτη να μετατρέψει σε δρόμο το αρχαίο μονοπάτι που ξεκινά από την Αγία Μαρίνα Δανακού και φτάνει μέχρι την κορυφή του όρους Ζα.
Το περιστατικό έγινε την περασμένη Παρασκευή, όπου έκπληκτοι κάτοικοι της περιοχής είδαν τη μπουλντόζα να πραγματοποιεί εργασίες στο αρχαίο μονοπάτι του 1830 που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από την αρχαιολογία, προκειμένου να το μετατρέψει σε δρόμο.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, έγινε άμεσα καταγγελία στην Αστυνομία από κάτοικο, αλλά και από το Τμήμα Περιβάλλοντος της περιφέρειας που έστειλε σήμα για διακοπή των εργασιών.
Μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας, οι εργασίες σταμάτησαν προσωρινά, για να ξαναρχίσουν την επόμενη ημέρα, καταστρέφοντας περίπου 500-600 μέτρα από το ιστορικό μονοπάτι.
Κάτοικοι και φορείς μιλούν για «πολιτιστική καταστροφή», ενώ ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με ανακοίνωσή του, καταδικάζει «κάθε ενέργεια υποβάθμισης του περιβάλλοντος και κάθε παρέμβαση που αλλοιώνει το φυσικό τοπίο.
«Ως Δήμος, καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να περιφρουρήσουμε το φυσικό περιβάλλον και την πολιτισμική μας κληρονομιά και θα μεριμνήσουμε για την άμεση, όσο το δυνατόν, αποκατάσταση του μονοπατιού. Για το θέμα έχει ήδη επιληφθεί το Α.Τ. Φιλωτίου, καθώς και το Δασονομείο Νάξου» αναφέρει.
Σύμφωνα με το naxosnow.gr εντός της ημέρας θα γίνει αυτοψία από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και από την Αστυνομία, ενώ εκπέμπεται σήμα κινδύνου να μην περάσει κανένα όχημα από το συγκεκριμένο μονοπάτι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα τελευταία δρομολόγια σε Μετρό και Τραμ παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Eurostar: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους επιβάτες – Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων
- Τουριστικές επενδύσεις: Οι Κυκλάδες λένε «όχι» στα «φαραωνικά» σχέδια
- Νέο περιστατικό βανδαλισμού στο Δήμο Μαραθώνα
- «O Τετε προτάθηκε στην Μπενφίκα»
- Ο Σκοτ Φίσερ ήταν ένας βετεράνος ορειβάτης, γνωστός ως «Μίστερ Διάσωση», μέχρι που βρήκε τραγικό θάνατο στο Έβερεστ
- Αγρότες: Αλλάζουν χρόνο στα μπλόκα με ανοιχτούς δρόμους – «Δεν κάνουμε πίσω» λένε στην κυβέρνηση
- Ταμείο Ανάκαμψης: Κινδυνεύουν να χαθούν κονδύλια 800 εκατ. ευρώ για προγράμματα κατοικίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 31.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/simon-y7ggpeuM1Qw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442