Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε Λασίθι και Ηράκλειο από τους Γιατρούς του Κόσμου
Στην περιοχή του Λασιθίου και του Ηρακλείου συνεχίζεται το πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους» των Γιατρών του Κόσμου, που χρηματοδοτείται από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
Στην περιοχή του Λασιθίου και του Ηρακλείου συνεχίζεται το πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους» των Γιατρών του Κόσμου, που χρηματοδοτείται από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» προσφέρει γυναικολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες και παιδιά αλλά και σε ευπαθή πληθυσμό με επισκέψεις Κινητών Μονάδων σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.
Οι Κινητές Μονάδες των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλα στελεχωμένες από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχουν δωρεάν μεταξύ άλλων γυναικολογική κλινική εξέταση, τεστ Παπανικολάου, ψηλάφηση, καρδιογράφημα, δερματολογικό έλεγχο και οφθαλμολογικό έλεγχο καθώς επίσης παροχή επιπλέον ιατρικών ειδικοτήτων και εξετάσεων και δυνατότητα παραπομπής για οφθαλμολογικές επεμβάσεις βάση κοινωνικό – οικονομικών κριτηρίων και κριτηρίων ευαλωτότητας.
Ιδιαίτερη μνεία υπάρχει για τα παιδιά με την παροχή παιδιατρικού ελέγχου, εξετάσεων, παιδικού εμβολιασμού και χορήγησης παιδιατρικής φαρμακευτικής αγωγής.
Το πρόγραμμα των επισκέψεων των Κινητών Μονάδων των Γιατρών του Κόσμου όπως διαμορφώθηκε με την υποστήριξη και την σημαντική συνδρομή τοπικών φορέων έχει ως εξής:
- Παρασκευή 25/4: ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – Κέντρο Υγείας Οροπεδίου
- Σαββατο 26/4: ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – Κέντρο Υγείας Οροπεδίου
- Κυριακή 27/4: ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – Κέντρο Υγείας Οροπεδίου
- Δευτέρα 28/4: ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΣ- Κέντρο Υγείας Βιάννου
- Τρίτη 29/4: ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΣ- Κέντρο Υγείας Βιάννου
health.in.gr
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Το σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Κρήτη: 586 άνθρωποι πέθαναν σε τροχαία από το 2015 – 2025
- Η Marca ξεχώρισε τον Κωνσταντέλια: «Άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ»
- Ψηφιακό πελατολόγιο: Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ γάμοι, βαπτίσεις και άλλες δεξιώσεις για εντοπισμό φοροδιαφυγής
- Eξαφάνιση Λόρας: Μυστήριο με 18χρονη φίλη της που μένει στου Ζωγράφου – Τι ερευνούν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442