Σάρωσε η ταινία «12 χρόνια Σκλάβος» στα βραβεία Spirit
Η ταινία 12 χρόνια σκλάβος του σκηνοθέτη Στιβ Μακ Κουίν σάρωσε στην απονομή των ανεξάρτητων βραβείων Spirit το Σάββατο, μία μόλις ημέρα πριν από την τελετή απονομής των Όσκαρ. Το κοινωνικό αντιρατσιστικό δράμα κέρδισε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου σεναρίου και καλύτερης φωτογραφίας, ενώ με το βραβείο β' γυναικείου ρόλου τιμήθηκε η ηθοποιός Λουπίτα Νιόνγκο.
Η ταινία 12 χρόνια σκλάβος του σκηνοθέτη Στιβ Μακ Κουίν σάρωσε στην απονομή των ανεξάρτητων βραβείων Spirit το Σάββατο, μία μόλις ημέρα πριν από την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ.
Το κοινωνικό αντιρατσιστικό δράμα 12 χρόνια σκλάβος κέρδισε τις πέντε από τις συνολικά επτά υποψηφιότητες της στα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου βραβείου για την καλύτερη ταινία, την καλύτερη σκηνοθεσία, την κορυφαία ερμηνεία δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ηθοποιό Λουπίτα Νιόνγκο, όπως επίσης στις κατηγορίες για το καλύτερο σενάριο και την καλύτερη φωτογραφία.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας, που αφιέρωσε το βραβείο που κέρδισε στους πρωταγωνιστές της ταινίας, Τσιουέτελ Ετζιοφόρ και Μάικλ Φασμπέντερ οι οποίο αν και ήταν υποψήφιοι δεν κέρδισαν κανένα βραβείο, θεωρείται πλέον ένας από τους πιο ισχυρούς διεκδικητές για το Όσκαρ σκηνοθεσίας.
Το 12 χρόνια σκλάβος πηγαίνει στα Όσκαρ με εννέα υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων της καλύτερης ταινίας, της καλύτερης σκηνοθεσίας και του πρώτου αντρικού ρόλου.
Νικητές της βραδιάς στα βραβεία Spirit στις κατηγορίες πρώτου αντρικού και γυναικείου ρόλου, αντίστοιχα, ο Μάθιου Μακ Κόναχι για την ερμηνεία του στην ταινία Dallas Buyers Club και η Κέιτ Μπλάνσετ για την ταινία Blue Jasmine. Και οι δύο είναι μεταξύ των μεγάλων φαβορί για τα Όσκαρ.
Στην κατηγορία της καλύτερης ξένης ταινίας, η ταινία του σκηνοθέτη Αμπντελαντίφ Κεσίς, Η ζωή της Αντέλ με πρωταγωνίστρια την ελληνικής καταγωγής Αντέλ Εξαρχόπουλος, έκανε την έκπληξη, νικώντας την ιταλική παραγωγή La Grande Bellezza του Πάολο Σορεντίνο που θεωρείται φαβορί για τα Όσκαρ. Όμως κανένας συντελεστής της ταινίας δεν ήταν εκεί για να παραλάβει το βραβείο.
Η τελετή των βραβείων Spirit, που πραγματοποιήθηκε σε μια γιγαντιαία σκηνή στην παραλία της Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, είναι τα αποκαλούμενα «βραβεία των φτωχών» πριν από την επίσημη μεγάλη βραδιά των βραβείων ‘Οσκαρ. Η τελετή στην παραλία γίνεται συνήθως υπό καλές καιρικές συνθήκες, αλλά φέτος οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες ήταν εξοπλισμένοι με ομπρέλες και μπότες βροχής, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας