Στις Βρυξέλλες ο Δ.Αβραμόπουλος για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Ανάμεσα στα θέματα της Συνόδου είναι η ενδιάμεση έκθεση αμυντικών δυνατοτήτων της Συμμαχίας, που θα παρουσιάσει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και το Αφγανιστάν.
Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Ανάμεσα στα θέματα της Συνόδου είναι η ενδιάμεση έκθεση αμυντικών δυνατοτήτων της Συμμαχίας, που θα παρουσιάσει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και το Αφγανιστάν.
Η ενδιάμεση έκθεση αναμένεται να υιοθετηθεί, οριστικά, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Επίσης, θα συζητηθεί η θαλάσσια στρατηγική του ΝΑΤΟ, θέμα για το οποίο ο κ. Αβραμόπουλος θα ενημερώσει για τις σχετικές συζητήσεις που έγιναν στην Αθήνα, κατά την πρόσφατη άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ.
Από τις Βρυξέλλες, ο κ. Αβραμόπουλος θα μεταβεί στη Βοστόνη, όπου θα είναι ο βασικός ομιλητής σε συνέδριο που διοργανώνουν τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Φλέτσερ, με θέμα το μέλλον της Ευρώπης.
Στο συνέδριο θα μιλήσουν, επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια και η αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Βέσνα Πούσιτς.
Στο συνέδριο θα μιλήσουν επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μπαρόζο, ο αντιπρόεδρος τκαι επίτροπος για θέματα βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας Αντόνιο Ταγιάνι, ο επίτροπος για την εσωτερική αγορά Μισέλ Μπαρνιέ και ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.
Το θέμα της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας θα είναι και το αντικείμενο της συνάντησης των υπουργών Άμυνας των χωρών της νοτιανατολικής Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Απρίλιο στην Αθήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
- Περισσότερους από 1.200 νεκρούς θρηνεί ο Λίβανος – Το Ισραήλ κινείται για την κατοχή του νοτίου μέρους της χώρας
- Σφοδρές αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442