Ο Πανιώνιος «πάλεψε», ο Παναθηναϊκός νίκησε στη Νέα Σμύρνη
Νικηφόρα πέρασε και από τη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 69-64 του Πανιωνίου, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Αυτή ήταν η 18η διαδοχική νίκη των «πρασίνων» στο πρωτάθλημα, ενώ αντίθετα οι «κυανέρυθροι» γνώρισαν την τρίτη διαδοχική ήττα και πλέον απειλούνται να χάσουν την τρίτη θέση από τον ΠΑΟΚ.
Νικηφόρα πέρασε και από τη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 69-64 του Πανιωνίου, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Αυτή ήταν η 18η διαδοχική νίκη των «πρασίνων» στο πρωτάθλημα, ενώ αντίθετα οι «κυανέρυθροι» γνώρισαν την τρίτη διαδοχική ήττα και πλέον απειλούνται να χάσουν την τρίτη θέση από τον ΠΑΟΚ.
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο (και εν πολλοίς τον τελευταίο) λόγο. Ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος 26-23, έχοντας αρκετή βοήθεια από τον πρώην «κυανέρυθρο», Νίκο Παππά, αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Ζακ Ράιτ, ο οποίος έκανε καλή εμφάνιση με 9π., αν και ήταν πολύ άστοχος στις βολές (5/10).
Οι γηπεδούχοι κατάφερναν να κοντράρουν τους πρωταθλητές μέσα στη ρακέτα και, παρά την αστοχία τους από την περιφέρεια, ήταν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός κατάφερε με ένα σερί 7-0 (5π. ο Φώτσης) να ξεφύγει 35-27 και λίγο αργότερα ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (42-31), με καλύτερους τους Ματσιούλις και Λάσμε.
Η «αφύπνιση» του ΜακΚόλουμ βοήθησε τον Πανιώνιο να μειώσει σε 43-38 στο 30΄, όμως και πάλι οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν 49-38 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και διατήρησαν ένα μικρό πλην ασφαλές προβάδισμα.
Η τελευταία προσπάθεια του Πανιωνίου να επιστρέψει ολοκληρώθηκε στα 45΄΄ πριν τη λήξη, όταν με το σκορ στο 57-63 οι διαιτητές ακύρωσαν καθαρό γκολ-φάουλ του ΜακΚόλουμ χρεώνοντας τον Αμερικανό με επιθετικό φάουλ. Παρότι ο Μίλμπουρν με τρίποντο μείωσε στα 15΄΄ στους τρεις (65-62), οι «πράσινοι» ήταν εύστοχοι στις βολές και κράτησαν τη νίκη.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
LIVE: Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές. Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές για την 38η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από το Novasports Prime.
Η ΕΟΚ ενημέρωσε πως αναβάλλονται οι τελικοί της Α1 Γυναικών μέχρι να παρθεί απόφαση από τον αθλητικό δικαστή για τον πρώτο αγώνα Αθηναϊκός – Παναθηναϊκός ο οποίος διακόπηκε στο ημίχρονο.