Χατζηδάκης: Ενίσχυση της βιομηχανίας της ΕΕ, ισοδυναμεί με κοινωνικά μέτρα
Η βιομηχανική πολιτική εκ των βασικών προτεραιοτήτων της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκης. Τα μέτρα για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ισοδυναμούν, ουσιαστικά, με μέτρα κοινωνικής πολιτικής, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, θέλοντας να καταδείξει την σημασία της βιομηχανίας για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας.
Η βιομηχανική πολιτική εκ των βασικών προτεραιοτήτων της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκης. Θέλοντας μάλιστα να καταδείξει τη σημασία της βιομηχανίας για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας, είπε χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ισοδυναμούν, ουσιαστικά, με μέτρα κοινωνικής πολιτικής.
Ο κ. Χατζηδάκης συμμετείχε την Πέμπτη στη δεύτερη ευρωπαϊκή υπουργική σύνοδο των φίλων της βιομηχανίας στη Ρώμη. Στη σύνοδο πήραν μέρος, επίσης, υπουργοί και υφυπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης άλλων επτά ευρωπαϊκών χωρών, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντόνιο Ταγιάνι, ενώ τις εργασίες έκλεισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα.
«Η βιομηχανική πολιτική είναι μια από τις βασικές προτεραιότητές μας, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας. Θέλουμε να εκμεταλλευθούμε τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και τις γενικότερες ανησυχίες που υπάρχουν για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, ώστε να δημιουργηθεί μια βάση για να υιοθετηθεί μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη τα μέτρα για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ισοδυναμούν, ουσιαστικά, με μέτρα κοινωνικής πολιτικής.
«Μόνο με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της βιομηχανίας μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να αντιμετωπισθεί η ανεργία και για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο Έλληνας υπουργός.
Αφού υπογράμμισε ότι το σημαντικό είναι να γίνει σύντομα η μετάβαση από την θεωρεία στην πράξη, ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι η Ευρώπη πλήρωσε στο παρελθόν το ότι η βιομηχανία δεν ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων και δράσεών της.
«Ως ελληνική Προεδρία έχουμε συγκεκριμένες προτεραιότητες: καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, αντιμετώπιση του προβλήματος σε σχέση με το κόστος της ενέργειας, προώθηση της καινοτομίας, πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προώθηση των πολιτικών για την επαγγελματική κατάρτιση», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
Ακριβώς για τον λόγο αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε, τέλος, ότι τρία συμβούλια υψηλού επιπέδου, τους επόμενους πέντε μήνες (στις 20 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας στις Βρυξέλλες, όπου θα διεξαχθεί και το Συμβούλιο Κορυφής στις 20 Μαρτίου, αλλά και το ‘Ατυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, στην Αθήνα τον Μάιο) θα είναι αφιερωμένα στην βιομηχανική πολιτική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 4-0: Μυθική εμφάνιση και «αγκαλιά» με τον τελικό οι «Ροχιμπλάνκος»!
- Μπρέντφορντ – Άρσεναλ 1-1: Γκέλα των Λονδρέζων, η Σίτι στο -4
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία στη Euroleage μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα
- Σάκκαρη: «Βλέπω ξανά τη Μαρία που ήξερα – Προσπαθώ να επιστρέψω στην κορυφή»
- Μπαρτζώκας: «Όταν παίζουμε όλοι μαζί, είμαστε πολύ δυνατοί»
- O Ζελένσκι τα παίζει όλα για όλα – Δεν θα κλείσουμε συμφωνία ανεξαρτήτως όρων
- Τσιτσιπάς: «Απογοητευμένος με το σερβίς μου, θετικό είναι πως δεν νιώθω καθόλου πόνο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-136x85.jpg)





































![Πρέπει να συμφωνήσουμε με το Ιράν αλλιώς θα γίνει πολύ τραυματικό για αυτούς, λέει ο Τραμπ [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-12T191336Z_264098808_RC2JKJAS38F8_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442