Ούτε ο Μισέλ Μπαρνιέ έδωσε λύση στον κουρέα της Κέρκυρας
Ακάθεκτος συνεχίζει τις προσπάθειές του ο κουρέας της Κέρκυρας Σπύρος Πρίφτης, ο οποίος πιστεύοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης Παπανδρέου περιμένει ακόμη το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, για να ανοίξει ένα κουρείο στο χωριό του την Αχαράβη Κέρκυρας. Συνεχης η αλληλογραφία του με ευρωπαίους αξιωματούχους, με τελευταία την απαντητική επιστολή που έλαβε από τον επίτροπο Μπαρνιέ.
Ακάθεκτος συνεχίζει τις προσπάθειές του ο κουρέας της Κέρκυρας Σπύρος Πρίφτης, ο οποίος πιστεύοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης Παπανδρέου περιμένει ακόμη το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, για να ανοίξει ένα κουρείο στο χωριό του την Αχαράβη Κέρκυρας.
Στις ακάματες προσπάθειές του περιλαμβάνονται δεκάδες επιστολές όχι μόνο προς έλληνες, αλλά και ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι επίτροποι Ρεν και Αλμούνια και ο επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τραα.
Τελευταία επικοινωνία του κ. Πρίφτη ήταν με τον επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ.
Ο κ. Μπαρνιέ, λοιπόν, απάντησε στις 25 Νοεμβρίου στον κ. Πρίφτη ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να γίνει πιο διαφανής και αναλογική η πρόσβαση σε συγκεκριμένα επαγγέλματα.
Όπως ανέφερε στο in.gr ο κ. Πρίφτης, ενώ έχει λάβει απαντήσεις από όλους τους παραπάνω ευρωπαίους αξιωματούχους, δεν έχει ακόμη καταφέρει να έρθει σε επικοινωνία με το ελληνικού υπουργείο Υγείας –τα κουρεία είναι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
«Η Ελλάδα έχει κλειστά επαγγέλματα, που υποτίθεται όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι τα έχει ανοίξει. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο ψέμα. Δεν θα υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα πραγματικό άνοιγμα επαγγελμάτων.
» Με το πρόσχημα ότι δεν είναι αναγνωρισμένες οι σχολές ελευθέρων σπουδών και τα πτυχία τους, η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση θα ζητεί προϋπηρεσία 2 με 3 χρόνια σε οποιοδήποτε επάγγελμα, για να μπορεί να πάρει άδεια άσκησης επαγγέλματος, όπως π.χ. το επάγγελμα του κουρέα που ζητούν δύο χρόνια προϋπηρεσία».
Ωστοσο, μετά τις πιέσεις της ΕΕ ήρθη το προαπαιτούμενο των δύο χρόνων προϋπηρεσίας για τους αποφοιτους δημόσιων σχολών και δατηρείται μόνο για τους απόφοιτους ιδιωτικών σχολών.
Νένα Σώκου
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
- Τέλος από τη Μύκονο Betsson ο Έβανς – Ποιος είναι ο λόγος που αποχωρεί…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442