Ο Μπαρτζώκας ζήτησε το 21×21 με σοβαρή εμφάνιση και… Σίμονς
Στο κεκλεισμένων θυρών ΣΕΦ αγωνίζεται την Πέμπτη (12/12, 21:00) ο Ολυμπιακός κόντρα στη Σιένα, για την 9η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα και μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, καθώς έχουν ήδη εξασφαλίσει όχι απλώς την πρόκριση στο «Top 16», αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου τους, ωστόσο, όπως δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο στόχος του δεν μπορεί να είναι άλλος από το νικηφόρο αποτέλεσμα, μέσα από μία σοβαρή εμφάνιση. Στο μεταξύ, όπως προανήγγειλε ο Μπαρτζώκας, ο Σέντρικ Σίμονς για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στην ωμοπλάτη θα συμπεριληφθεί στη 12άδα του Ολυμπιακού και θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.
Στο κεκλεισμένων θυρών ΣΕΦ αγωνίζεται την Πέμπτη (12/12, 21:00) ο Ολυμπιακός κόντρα στη Σιένα, για την 9η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα και μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, καθώς έχουν ήδη εξασφαλίσει όχι απλώς την πρόκριση στο «Top 16», αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου τους, ωστόσο, όπως δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο στόχος του δεν μπορεί να είναι άλλος από το νικηφόρο αποτέλεσμα, μέσα από μία σοβαρή εμφάνιση.
«Είναι το προτελευταίο παιχνίδι του ομίλου. Έχουμε εξασφαλίσει την πρώτη θέση, εν όψει των τελευταίων δύο αγωνιστικών. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε με νίκη, δοκιμάζοντας κάποια νέα πράγματα στην τακτική μας, αλλά και για την αξιοπιστία της Ευρωλίγκα. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και σοβαροί έως το τέλος. Είναι ατυχές που παίζουμε χωρίς κόσμο και είχαμε πει πως αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε να ξανασυμβεί. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι και ο Σέντρικ Σίμονς στην 12άδα, θέλουμε να πάρει χρόνο συμμετοχής», ανέφερε στην αρχική τοποθέτησή του στη σημερινή (11/12) συνέντευξη Τύπου, στο φαληρικό στάδιο, ο 48άχρονος τεχνικός. Είπε ακόμα…
Για τα ριμπάουντ, ο 48άχρονος κόουτς, τόνισε: «Είναι ένα στοιχείο που μας απασχολεί. Η ανάλυση που έχουμε κάνει είναι πως είναι θέμα και των περιφερειακών. Η στατιστική μάς βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι. Δουλεύουμε πολύ σε αυτόν τον τομέα».
Για τον τρόπο που αγωνίζεται φέτος ο Ολυμπιακός: «Προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Χαίρομαι που παρατηρείται πως παίζουμε γρήγορα. Νομίζω πως είμαστε καλύτεροι στο transition από πέρυσι. Και στο πέντε εναντίον πέντε έχουμε παίκτες όπως ο Λοτζέσκι που δεν κρατούν πολύ την μπάλα. Είμαστε η πρώτη ομάδα στα μπλοκ στην Ευρωλίγκα. Έχουμε τον πρώτο μπλοκέρ στην Ευρωλίγκα, τον Ντάνστον, ενώ υπάρχουν και οι αλλοιώσεις που δεν αποτυπώνονται στη στατιστική».
Για το Σέντρικ Σίμονς: «Έκανε μία εβδομάδα μόνος του προπονήσεις με μπάλα. Δεν φοβάται να ρίξει το σώμα του στις διεκδικήσεις. Το γεγονός ότι έχουμε εξασφαλίσει την πρώτη θέση μάς δίνει το δικαίωμα να ρισκάρουμε κι ας μην είναι σε σούπερ φόρμα».
Για τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που πλήττουν και φέτος τον Ολυμπιακό: «Πέρυσι παίξαμε στους τελικούς χωρίς δύο πλέι μέικερ και φέτος έχουμε πολλούς τραυματισμούς. Πέραν των καθημερινών τραυματισμών, όπως χθες (10/12) που δεν προπονήθηκαν οι Περπέρπερογλου, Πρίντεζης και Πέτγουεϊ, οι τραυματισμοί του ενός μήνα μας στοιχίζουν πολύ. Ευτυχώς, η διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί. Και το καλοκαίρι αλλά και με το Βασίλη Καββαδά που ήρθε τώρα, είδατε, πήρε 12 λεπτά με την Μπάγερν Μονάχου».
Για το ποια εκ των Μάλαγα, Μπάγερν Μονάχου ή Σιένα προτιμά στο Top 16: «Και οι τρεις είναι πολύ καλές ομάδες. Η Μάλαγα απλώνεται σε όλο το γήπεδο. Θαυμάζω τη δουλειά του Σβέτισλαβ Πέσιτς. Έχει κάποια θέματα στην άμυνα. Για τη Σιένα είπα πριν. Θα διάλεγα όποια έχει το ευκολότερο ταξίδι. Ένα βατό ταξίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς».
Για τα κρούσματα βίας: «Ξέρετε την προσπάθεια που κάνουν οι πρόεδροι διαχρονικά, αλλά και οι παίκτες με τις δηλώσεις τους. Το τονίζουμε συχνά και είναι κρίμα οι κάτοχοι διαρκείας να χάνουν τα ματς ενώ και η ομάδα χρειάζεται τον κόσμο. Όσοι είδαν το παιχνίδι στο Μόναχο είδαν μια ατμόσφαιρα θορυβώδη αλλά πολιτισμένη. Δεν είναι μόνο θέμα του Ολυμπιακού ή της Ελλάδας. Είναι θέμα ελληνικό γενικότερο ή, αν θέλετε, μεσογειακό». Με Σίμονς η προπόνηση
Στο μεταξύ, όπως προανήγγειλε ο Μπαρτζώκας, ο Σέντρικ Σίμονς για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στην ωμοπλάτη θα συμπεριληφθεί στη 12άδα του Ολυμπιακού και θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Ο Αμερικανός φόργουορντ προπονείται μαζί με τους συμπαίκτες του το τελευταίο διάστημα, παίρνοντας κανονικά μέρος στο ομαδικό πρόγραμμα, και από το ιατρικό επιτελείο άναψε το «πράσινο φως» στο Γιώργο Μπαρτζώκα για τη χρησιμοποίησή του απέναντι στους Ιταλούς.
Θυμίζουμε ότι ο Σίμονς τραυματίστηκε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τη Σιένα, που έγινε στις 08/11 στο «Nelson Mandela Forum» της Φλωρεντίας. Ο Μπαρτζώκας θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή και θα του δώσει χρόνο συμμετοχής ακόμη και αν δεν βρίσκεται στο 100% της αγωνιστικής του κατάστασης.
«Τέλος» ο Μαυροειδής
Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Δημήτρης Μαυροειδής, μετά τη λύση κοινή συναινέσει της συνεργασίας της ΚΑΕ με τον Έλληνα σέντερ. Οι «ερυθρόλευκοι» γνωστοποίησαν με ανακοίνωση το τέλος της συνεργασίας με τον παίκτη, αναφέροντας: «Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Μαυροειδή, στον οποίο ευχόμαστε να επανέλθει υγιής στα παρκέ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαυροειδής, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Βασίλη Καββαδά, είχε υποβληθεί στις 2 Δεκεμβρίου σε νέα επέμβαση και η επιστροφή του υπολογιζόταν σε περίπου τέσσερις μήνες. Ο Έλληνας σέντερ είχε υποβληθεί σε αρθροσκοπική επέμβαση στο αριστερό γόνατο (μηνίσκο και χόνδρο).