Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Spirit Awards: Επτά υποψηφιότητες για το «12 Χρόνια Σκλάβος»

Spirit Awards: Επτά υποψηφιότητες για το «12 Χρόνια Σκλάβος»

Η ταινία του Στιβ ΜακΚουίν 12 χρόνια σκλάβος ηγείται των υποψηφιοτήτων για τα αμερικάνικα ανεξάρτητα βραβεία Spirit Awards, ακολουθούμενη από τη μαύρη κωμωδία του Αλεξάντερ Πέιν, Νεμπράσκα.

Η ταινία του Στιβ ΜακΚουίν 12 χρόνια σκλάβος ηγείται των υποψηφιοτήτων για τα αμερικάνικα ανεξάρτητα βραβεία Spirit Awards, ακολουθούμενη από τη μαύρη κωμωδία του Αλεξάντερ Πέιν, Νεμπράσκα.

Τα ανεξάρτητα βραβεία αναγνωρίζουν παραγωγές με προϋπολογισμό κάτω από 20 εκατομμύρια δολάρια και αρκετές από αυτές έχουν διεκδικήσει πολλά Όσκαρ τα τελευταία χρόνια.

Το ιστορικό δράμα 12 χρόνια σκλάβος, η οδυνηρή ιστορία ενός ελεύθερου Αφροαμερικανού o οποίος πωλείται ως σκλάβος, διεκδικεί επτά υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων αυτό της σκηνοθεσίας για τον βρετανικής καταγωγής σκηνοθέτη Στιβ Μακ Κουίν, καλύτερου πρώτου αντρικού ρόλου για τον ηθοποιό Τσιούετελ Ετζίεφορ και του πρώτου γυναικείου ρόλου για την Λουπίτα Ναϊόνγκο.

Η Νεμπράσκα μια ασπρόμαυρη κωμωδία για το ταξίδι ενός ηλικιωμένου πατέρα με τον γιο του, έχει αποσπάσει έξι υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένων της σκηνοθεσίας για τον Αλεξάντερ Πέιν, του πρώτου αντρικού ρόλου για τον Μπρους Ντερν και του κωμικού Γουίλ Φόρτε για τον δεύτερο αντρικό ρόλο. Ο 77χρονος Ντερν κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Στην κατηγορία καλύτερης ταινίας στα Independent Spirit Awards εκτός των 12 Χρόνια Σκλάβος και Νεμπράσκα, υποψήφιες είναι η κωμωδία Frances Ha, η ιστορία επιβίωσης Όλα Χάθηκαν και η νέα ταινία των αδελφών Κοέν, Inside Llewyn Davis.

Η Κέιτ Μπλάνσετ για την ταινία Θλιμμένη Τζάσμιν, η Ζιλί Ντελπί για το Πριν τα Μεσάνυχτα, η Γκάμπι Χόφμαν για το Crystal Fairy, η Μπρι Λάρσον για το Short Term 12 και η Σέιλιν Γούντλεϊ για το The Spectacular Now είναι υποψήφιες στην κατηγορία γυναικείας ερμηνείας.

Τα βραβεία, στα οποία ψηφίζουν τα μέλη του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου, θα δοθούν κατά τη διάρκεια γεύματος που θα παραθέσει ο κωμικός Πάτον Όσβαλντ σε μια σκηνή στην παραλία της Σάντα Μόνικα, στην Καλιφόρνια, την 1η Μαρτίου του 2014 , μια μόλις ημέρα πριν την φαντασμαγορική τελετή των Όσκαρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο