Κυβερνητική κρίση στην Τουρκία για το διαχωρισμό ανδρών-γυναικών στις εστίες
Σε μία ασυνήθιστα ανοικτή αμφισβήτηση του τρόπου με τον οποίο ο τούρκος πρωθυπουργός χειρίστηκε το θέμα των φοιτητικών εστιών προχώρησε στενός του σύμμαχος, και σημαίνον στέλεχος του κυβερνώντος AKP, λέγοντας πως ο Ερντογάν εξέθεσε το κόμμα σε περιττές επικρίσεις. Ο Μπουλέντ Αρίντς, αναπληρωτής πρωθυπουργός και ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του κόμματος, έκανε σχόλια εναντίον του Ερντογάν που έχουν κάνει ορισμένους ακόμη και να βλέπουν χάσμα στο ΑΚΡ ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.
Σε μία ασυνήθιστα ανοικτή αμφισβήτηση του τρόπου με τον οποίο ο τούρκος πρωθυπουργός χειρίστηκε το θέμα των φοιτητικών εστιών προχώρησε στενός του σύμμαχος, και σημαίνον στέλεχος του κυβερνώντος AKP, λέγοντας πως ο Ερντογάν εξέθεσε το κόμμα σε περιττές επικρίσεις.
Ο Μπουλέντ Αρίντς, αναπληρωτής πρωθυπουργός και ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του κόμματος, έκανε σχόλια εναντίον του Ερντογάν που έχουν κάνει ορισμένους ακόμη και να βλέπουν χάσμα στο ΑΚΡ ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.
Ο Ερντογάν είχε αφήσει να εννοηθεί, με δηλώσεις του σε κομματικά στελέχη, πως πρέπει να προωθηθεί διαχωρισμός των φοιτητικών κοιτώνων μεταξύ ανδρικών και γυναικείων. Οι αναφορές του προκάλεσαν κύμα επικρίσεων και προστέθηκαν στον προβληματισμό για την στροφή της κυβέρνησης στην «παραδοσιακή – ισλαμική» ηθική -αξιοποιούμενες από την αντιπολίτευση και προκαλώντας «παρέμβαση» του Αρίντς, ο οποίος διέψευσε τις φερόμενες αναφορές.
Ωστόσο, ο Αρίντς -αναπληρωτής πρωθυπυργός και κυβερνητικός εκρπόσωπος- εμφανίστηκε την Παρασκευή στο κανάλι TRT και επέκρινε ανοικτά τους χειρισμούς του Ερντογάν.
«Θέλω να απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό μας ως φίλος και αδελφός» είπε ο Αρίντς, λέγοντας πως «υπάρχει σαφής αντίφαση μεταξύ της ομιλίας του ως πρωθυπουργού και της δήλωσής μου ως κυβερνητικού εκπροσώπου».
«Δεν ευθύνομαι εγώ για αυτήν την αντίφαση» είπε απερίφραστα ο Αρίντς. Και συνέχισε περνώντας σε γενικότερο επίπεδο: «Η ευθύνη που έχω στην κυβέρνηση δεν είναι μόνο ως υπουργός, είμαι κάποιος που εκπροσωπώ τη γνώμη και τις σκέψεις, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτού του κόμματος, έτσι με βλέπουν όλοι» είπε.
Ο Αρίντς είχε κρατήσει πιο ήπιο τόνο από τον Ερντογάν στο ξεκίνημα του κύματος διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη το καλοκαίρι.
Η νέα δημόσια διαφοροποίηση ενισχύει τις εκτιμήσεις, όπως σημειώνει το Reuters, πως στο εσωτερικό του ΑΚΡ μεγαλώνει η δυσφορία για το πώς κυβερνά ο Ερντογάν. «Η υπεράσπιση του Ερντογάν γίνεται όλο και δυσκολότερη και τα λογικά μυαλά στο κόμμα αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται» ανέφερε στο βρετανικό πρακτορείο πηγή κοντά στην τουρκική κυβέρνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν που μας έδωσε «από σεβασμό» 20 τάνκερ με πετρέλαιο, δηλώνει ο Τραμπ
- Ελ Σαλβαδόρ: Να τερματιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά η HRW από τον Μπουκέλε
- Ιράν: Πάνω από 100.000 πολιτικά κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις επιδρομές ΗΠΑ και Ισραήλ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442