Κλειστή η NASA στα 55α γενέθλιά της
Λόγω του λουκέτου στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ, έπειτα από την αποτυχία του Κογκρέσου να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους της NASA γιορτάζουν στο σπίτι τα 55α γενέθλια της υπηρεσίας.
Λόγω του λουκέτου στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ, έπειτα από την αποτυχία του Κογκρέσου να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους της NASA γιορτάζουν στο σπίτι τα 55α γενέθλια της υπηρεσίας.
Όπως ανακοίνωσε η NASA μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, όλες οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες της υπηρεσίας έχουν ανασταλεί.
Σύμφωνα με το Space.com, από τους 18.000 υπαλλήλους της NASA, λιγότεροι από 600 παραμένουν στις θέσεις τους, ενώ οι υπόλοιποι τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι νεωτέρας.
- Παρέλυσε οικονομικά η κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά το αδιέξοδο στο Κογκρέσο
- Tι μπορεί να κάνει κανείς στις ΗΠΑ όταν το Δημόσιο βάζει λουκέτο
Το Κέντρο Ελέγχου του Διαστημικού Κέντρου Τζόνσον στο Χιούστον θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας για τη διαχείριση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού -δύο αστροναύτες βρίσκονται την Τρίτη εν πτήσει προς το πολυεθνικό τροχιακό συγκρότημα.
Το μεγάλο βήμα για τη δημιουργία της NASA έγινε στις 29 Ιουλίου 1958, όταν ο πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ υπέγραψε την Εθνική Νομοθεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος. Τα εγκαίνια της αντίστοιχης υπηρεσίας ακολούθησαν την 1η Οκτωβρίου του ίδιου έτους.
Έκτοτε, η NASA έστειλε 12 ανθρώπους στη Σελήνη και τέσσερα τροχοφόρα ρομπότ στον Άρη, και πρόσφατα γιόρτασε την έξοδο του Voyager 1 από το Ηλιακό Σύστημα.
Εφόσον το Κογκρέσο καταλήξει σε συμφωνία, η εξερεύνηση θα συνεχιστεί με τις πρώτες επανδρωμένες αποστολές πέρα από την τροχιά της Σελήνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Ριζότο με κοτόπουλο και αρακά
- Η Γερμανία δεν ξυπνά από τον ενεργειακό της εφιάλτη
- Γροιλανδία: Όταν η γεωπολιτική περνά μέσα από τους αλγόριθμους
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)













































![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442