Η αναδιάρθρωση των τραπεζών θα στηρίξει την κερδοφορία λέει η Fitch
Οι προσπάθειες των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών να αναδιαρθρώσουν τις λειτουργίες τους και να ενσωματώσουν τα ιδρύματα που εξαγόρασαν πρόσφατα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν συνέργειες και να ενισχύσουν την κερδοφορία και την κεφαλαιακή τους βάση, σημειώνει η Fitch σε ανάλυση της. Προειδοποιεί, ωστόσο, ότι οι κίνδυνοι για Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank από την παρατεταμένη ύφεση στην Ελλάδα παραμένουν.
Οι προσπάθειες των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών να αναδιαρθρώσουν τις λειτουργίες τους και να ενσωματώσουν τα ιδρύματα που εξαγόρασαν πρόσφατα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν συνέργειες και να ενισχύσουν την κερδοφορία και την κεφαλαιακή τους βάση, σημειώνει η Fitch σε ανάλυση της για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.
Προειδοποιεί, ωστόσο, ότι οι κίνδυνοι για Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank από την παρατεταμένη ύφεση στην Ελλάδα παραμένουν.
«Οι συνέργειες από τις πρόσφατες εξαγορές, μαζί με την περαιτέρω μείωση του κόστους χρηματοδότησης και την επιβράδυνση του ρυθμού επιδείνωσης της ποιότητας των δανείων θα μπορούσε να βελτιώσει την εγχώρια λειτουργική κερδοφορία στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 και το 2014», αναφέρει η Fitch στην έκθεσή της.
Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και η απομάκρυνση του κινδύνου εξόδου της χώρας από το ευρώ συνέβαλαν στο να βελτιωθεί η χρηματοδότηση και η ρευστότητα στον κλάδο.
«Ωστόσο, αναμένουμε οι ανισορροπίες όσον αφορά την χρηματοδότηση των τραπεζών να παραμείνουν και να συνεχίσουν να είναι ευαίσθητες στις μακροοικονομικές εξελίξεις», προσθέτει.
Η Fitch προέβλεψε αύξηση των επισφαλών δανείων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014 λόγω της αδυναμίας της ελληνικής οικονομίας, αλλά με μικρότερο ρυθμό σε σχέση με το 2012.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας